Vural, yaptığı açıklamada, DÜ Rektörlüğü ve İşletme Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma derneği arasında protokol gereği dernek olarak işletme fakülte binasının projelerini hazırlayıp Akçakoca Belediyesinden dernek adına yapı ruhsatı alındığını belirterek "Protokol gereği 10 Kasım 2010 tarihinde tarafımıza yapılan yer teslimi itibariyle inşaat çalışmaları başlattık. Bu güne kadar C Blok'un temelini tamamladık"dedi.

Akçakoca'nın ekonomik yapısının binanın tamamını bitirilmesinde yetersiz olduğuna değinen Vural "Düzce eski Milletvekili Yaşar Yakış, Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve Belediye Başakını Fikret Albayrak, dernek yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla yapılan toplantı sonucu temel ve hafriyatın Rektörlüğe devir edilmesi ve geriye kalan ikmal inşaatının Rektörlük tarafından yapılması kararı alınmıştır. Bu karar ile bilikte DÜ İnşaat Emlak daire başkanlığına bir dilekçe ile devredilmiştir"diye konuştu.

Vural, İşletme Fakültesi binası inşaatı için siyasilerin sahip çıkacağına inandıklarını ve bu konuda dernek olarak her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Haber; C. ÜSTÜNER