Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) gerçekleştirdiği son değişiklik ile Türkiye genelinde 4 yıl görev süresini tamamlayan okul müdürlerinin havuza alınmasının ardından başlayan sürecin sonuçları merakla bekleniyor.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yönetici ataması yapılamayan okullar için çalışmalarını sürdürüyor. İl genelinde toplam 119 adet boş okul müdürlüğü kadrosu bulunuyor. Bu okul müdürlüklerine müdür olarak atanmak için başvuru süreci boyunca kamuda görev alan 391 eğitimci başvuru gerçekleştirdi. Şimdi merak edilen “Okul müdürlerinin ne zaman atanacağı” ve “Önümüzdeki günlerde sürecin nasıl işleyeceği” …


Boş müdürlük kadrolarının 3 katı sözlü sınava tabi tutulacak. Her bir okul için 3 yönetici adayının belirlenmesinin ardından Düzce’de sözlü mülakat aşamasını 16 Ekim’de başlayacak. Mülakat sonucunda 70 puan ve üzeri puan alan adaylar tercih yapma hakkına sahip olacaklar. Hem tercih sıralaması, hem de puan üstünlüğüne göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önerisi ve Valilik makamının onayıyla okul müdürlüğüne hak kazananlar okullarına yönetici olarak atanacaklar.


Atanacak okul müdürleri en geç 18 Kasım’da görevlerine başlamış olacak. Okul müdürleri göreve başlayınca, kendi müdür yardımcılarını seçebilecekler ya da mevcut müdür yardımcıları ile çalışmaya devam edebilecekler.  

Haber: S. Kaşkır