Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi” kapsamında “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” tanıtım toplantısı Vali Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su koordinesinde, Çilimli Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Cumhuriyet Başsavcısının Eşi Şule Solmaz, Çilimli Kaymakamı eşi Türkan Göçmez, Çilimli Belediye Başkanı eşi Sevda Yavuz ve Çilimlili bayanlar katıldı.
Program “Biz Büyük Bir Aileyiz” tanıtım filminin izlenmesi, İl Müdür Yardımcısı Zeki Yıldırım’ın açılış konuşması ile başladı.

PROJENİN AMACI ANLATILDI

Projenin amacının; örgün eğitim dışında kalmış kadınların yeniden eğitime kazandırılması ve mesleki açık öğretim lisesine yönlendirilmesi, bu liseden mezun olanların iş yaşamına katılmalarına aracı olunması; İmkânsızlıklar dolayıyla okuyamamış kadınlarımızın toplumsal yaşama dâhil edilmesi, kadınlarımızın ekonomik ve sosyal yönden güçlenmelerinin sağlanması olduğu belirtildi.

HERKES İKİNCİ BİR ŞANSI HAK EDİYOR

Vali Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su konuşmasında; “Nüfusumuzun yaklaşık yüzde ellisini kadınlar oluşturmaktadır. Ama kadınlarımızın eğitime ve istihdama katılma oranı erkekler düzeyine ulaşmamıştır. Örneğin iş gücüne katılma oranı yüzde 30 istihdama katılma oranı yüzde 27’dir. Bu da temel olarak eğitimi gündeme getirmektedir. İşte bunlarla ilgili olarak “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” hayata geçirilecektir. Böylece kadınlarımız ekonomik alana katılarak, aynı zamanda sosyal ve kültürel alanda gelişmesi için fırsatlar oluşturulacaktır. Toplumumuzun en küçük yapı taşı ailedir. Ailenin yapısının en önemli ögesi kadınlarımızdır. Kadınlarımızın eğitilerek ekonomik özgürlüğe ulaşması, sosyal ve kültürel alanda kendini yetiştirmesi, hem kendi ailesinin hem toplumumuzun eğitim ve refah seviyesini yükselmesine yardımcı olacaktır. Hayatta herkes ikinci bir şansı hak ediyor. Özellikle vefakâr kadınlarımız bu şansı çok daha fazla hak ediyor. Bu proje eğitimine bir sebepten dolayı ara vermiş eğitimine devam edememiş bayanlarımıza ikinci bir şans vererek eğitimlerine kaldıkları yerden devam hakkı tanımaktadır. Bu proje, kapsamında eğitime devam etmek isteyen arkadaşlarımızın hepsinin yolları açık olsun. Projeye vereceğiniz destekten dolayı şimdiden hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

 

Haber: C. ÜSTÜNER