Düzce Üniversitesi yeni eğitim öğretim yılına başlarken üniversite için 150 kişilik öğretim görevlisi talebi yapılmıştı. Talebe göre üniversite için sadece 23 kişilik öğretim görevlisi göreve başladı.

Pazartesi günü yapılan üniversite açılışında bu duruma değinen Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, üniversiteye sağlanan öğretim görevlisi sayısının isteklerinin çok altında kaldığını belirterek “Bu talep için yetkililerin karşısına çıkarak neredeyse ağladım. Biz 150'nin üzerinde kadro istedik ama bize 23 kişilik kadro tahsis ettiler.” şeklinde konuşmuştu. Erbay, bu açıklamalarıyla atanan öğretim görevlilerinin üniversitenin istediği sayıdan çok az olduğunu ifade etmişti.

Atanan öğretim görevlilerinin üniversiteye yetmeyeceğini söyleyenlerin arasında Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu'da yer alarak kadronun yetersizliğinden dolayı sitemde bulunmuştu. Şerifoğlu, “ Yeni akademik yıla, kadro taleplerimizin karşılanmamış olması sebebi ile tedirginliklerle başlıyoruz. Eğitim- öğretim, araştırma ve sağlık hizmetlerimizin yürütülebilmesi, yeni fakültelerin , meslek yüksekokullarının ve hastanemizin faaliyete geçirilmesi Üniversitemize tahsis edilen 23 kadro ile mümkün olmayacaktır” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Yapılan açıklamalar üniversiteye atanan 23 kişilik kadronun ne şekilde kullanacağını düşündürürken bu kadronun zaten kadro eksikliğiyle adından söz ettiren başta Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi olmak üzere üniversitenin diğer bölümlerinin ihtiyaçlarını nasıl karşılayabileceği de yaşanan sorunu ortaya koyuyor. Bu konuda ilerleyen zamanlarda başta Düzceli Milletvekilleri olmak üzere üniversite yöneticilerinin neler yapılacağı da merakla beklenen konular arasında yer alıyor.