Milli Eğitim Bakanlığı, kamu-özel ortaklığıyla gerçekleştireceği liseler için eğitim kampüsü çalışmasının ilk proje etabını tamamladı. Bakanlığın 30 Kasım 2012 tarihinde açılan eğitim kampüsleri, ön seçimli ulusal mimari proje yarışmasına ait 1. grubu oluşturan 8 ile kurulacak. İlk etapta 8 şehir için planlanan eğitim kampüsleri mimarı yarışması tamamlanırken, İkinci grup Eğitim Kampüsleri Ön Seçimli Ulusal Mimari Proje Yarışması da 12 il için yapılacak. Eğitim kampüsü yapılacak 1. Grup 8 il ve 2. Grup 12 il arasında Düzce bulunmuyor.

 

Düzce İl Genel Meclisi, Gümüşpınar Köyü’nde kurulması planlanan ve Türkiye’ye örnek olacak eğitim kampüsüne ilişkin imar planını onayladı ancak, öncelikli 1. Ve 2. Grup iller arasında yer almayan Düzce’de bu yıl içinde başlaması planlanan eğitim kampüsü gecikeceğe benziyor.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasına göre, eğitim kampüsleri proje yarışmaları için 156 yarışmacıdan birinci grupta 48, ikinci grupta 72 olmak üzere toplam 120 yarışmacı davet edildi. Kalan 36 yarışmacının tamamı 3. grup Eğitim Kampüsleri Ön Seçimli Ulusal Mimari Proje Yarışması'na katılacak. 3. Grup illerin henüz açıklanmaması nedeniyle Düzce’nin bu grupta yer alıp almayacağı da netlik kazanmadı.

 

270 dönüme yapılacak

 

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı proje ile Gümüşpınar’da 270 dönümlük araziye bir eğitim kampüsü yapılması planlanıyor. Yapılacak projede değişik liseler bir araya gelecek ve sosyal alanlar ortak kullanılacak. Yapılacak eğitim parkında 16 derslikli genel lise, 24 derslikli endüstri meslek lisesi, 16 derslikli sosyal bilimler lisesi, 16 derslikli güzel sanatlar ve spor lisesi, 16 derslikli ticaret meslek lisesi ve 16 derslikli sağlık meslek lisesi bulunacak. Ayrıca aynı kampus içinde 400 öğrenci kapasiteli bilim sanat merkezi bulunacak. Bu okulların dışında aynı kampus içerisinde sosyal tesis anlamında 200 erkek öğrenci kapasiteli erkek öğrenci yurdu, 200 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu, spor salonu, 500 kişilik çok amaçlı salon, yemek ve kütüphane binaları bulunacak. 


Haber: H. İŞCAN