Kamusen Düzce İl Başkanı, Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak,  2014-2015 Eğitim Öğretim sezonunun sonuna yaklaşmakta olduğumuz bugünlerde GÜNLÜK Programında Erol Tayhan'ın sorularını cevaplandırdı. Öğretmen ve müdür atamalarında yaşanan olumsuzluklar ile  okul dönüşüm programları ve öğretmenin motivasyonu gibi önemli konulara değinen Çakmak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın mevcut problemleri çözmek yerine  yeni problemler ürettiğini belirterek:"İdarecilere rotasyon işi bitti şimdi öğretmenlere rotasyon getiriyorlar.12 yılını dolduran öğretmenlerin yeri değişecek" dedi.

            ÖĞRETMENİN MOTİVASYONU

Öğretmenin en önemli özelliğinin "motivasyon" olduğunu kaydeden Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Çakmak, rotasyon kaygısının "kafa bulanıklığı" ve "gönül rahatsızılğına yol açtığını" belirterek, "Öğretmene duyulan saygının ortadan kalkması büyük endişe verici" dedi.

Eğitim ve öğretimin en önemli argumanının öğretmen olduğunu kaydeden Türk Eğitim Sen  Düzce Şube Başkanı Çakmak:" Öğretmene saygının olmadığı bir yerde eğitim yoktur.Öğretmenlik mesleğini hakir gören bir anlayış sergilemek ve bu konuda genelleme yapmak öğretmene zulmetmek anlamı taşır.Çocuklar üzerinde hayaller kurandır öğretmen...Anasını babasını döven bir evlatla öğretmeni döven bir millet arasında hiçbir fark yoktur.O yüzden öğretmene saygı çok önemli " dedi:

            AHMET YURTMAN İSTİFA ETMELİ

Düzce Milli Eğitim'de öğretmen motivasyonunun en önemli etkenlerden birinin de "çalışma huzuru ve barışın sağlanması " olduğunu kaydeden Çakmak, Milli Eğitim müdürü Yurtman'ın eğitim camiasına eşit davranmamakla suçladı ve önemli iddialarda bulundu :"Eğitim camiasında normalleşmenin sağlanması için Milli Eğitim müdürü Ahmet Yurtman en kısa sürede görevden alınmalıdır. Artık Düzce bu yükü sırtında taşımamalıdır.  

            "MİLİTANCA YAKLAŞIM"

Milli Eğitim Müdürü Yurtman'ın yaptığı haksızlıkların ve yanlışlıkların hukuken de delilli olduğunu  iddia eden Çakman:şunları söyledi:" Aynı sendika ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin atanmasında tamamen militanca yaklaşmıştır. Kendisinden olmayan kimsenin atanmasına mani olmuştur. Tamamen kendisinden olan insanların atanmasını sağlamıştır.Bu militanca bir yaklaşımdır" dedi:

Haber;E.TAYHAN