Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershane ve etüt merkezlerini kapatma kararına her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Konuyla ilgili bir açıklamada Türk Eğitim-Sen’den geldi. Türk Eğitim Sen  Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, konunun dar bir bakış açısıyla ve acemice ele alındığını savundu.

 

dershaneler eğitim sitemindeki kurumsallaşmış hataların bir sonucu olarak ortaya çıktığını iddia eden Çakmak, “Bir başka ifadeyle liselere ve üniversiteye girişte araç olarak kullanılan sınavların eğitimde amaç haline gelmesinin, getirilmesinin bir sonucudur. Bu bakımdan değerlendirildiğinde eğitimdeki bu hatalar düzeltildiğinde, Türk milli eğitiminin geleceği üzerine köklü çözümler üretildiğinde dershaneler, ihtiyaç duyulmadığı için zamanla kendiliğinden kapanacaktır.” dedi.

 

Çakmak, “Milli Eğitim Sisteminde köklü değişikliklere gidilmeden, üniversite okumayanında iş ve aş bulma garantisi sağlanmadan buna bağlı olarak liselere giriş sınavları ve üniversite sınavları kaldırılmadan dershaneleri kapatmak eğitim camiasını bir kaos ortamına sürükleyecektir. Merdiven altı dershaneciliği ön plana çıkaracaktır. Ülkemiz için bu kadar hayati bir konunun bu denli sathi ve acemice değerlendirmelerle ele alınması eğitim camiasında, meseleye vakıf kesimlerde endişeyle karşılanmaktadır.” diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR