Düzce’de Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan 68 bin 350 öğrenci için 2 hafta süren yarıyıl tatilinin sonuna gelindi. 2014-2015 eğitim öğretim yılının 9 Şubat Pazartesi günü ikinci yarısı için start verilecek. Kimi öğrenci, verilen arayı tatil olarak kullanarak bolca eğlendi, kimileri ise birinci dönemde öğrendiklerini pekiştirmek için tekrar çalışmaları yaparak bu zamanı akademik bir şekilde değerlendirdi.

Birinci yıl atama ve tatille geçti!

Düzce’de tüm Türkiye’de olduğu gibi eğitimin ilk dönemi atama kaosu içinde geçmişti. Kasım ayının ortalarına kadar pek çok okulda müdür kadroları vekaleten yürütüldü. Özellikle eğitim öğretimin ikinci dönemin son günlerinde peş peşe gelen kar tatilleri de eğitimde aksamalara yol açtı. Metrolojiden 9 Şubat Pazartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesinin beklendiği açıkladı. İkinci yarıyılın da tatille mi başlayacağı sorusu şimdiden konuşulmaya başlandı bile.

6 okul hizmete girecek

Öte yandan Düzce’nin eğitimde kanayan yaralarından biri olan fiziki yapı sorunu ile ilgili ikinci yarıyılda önemli adımlar atılacak. Düzce’de meydana gelen iki büyük depremin ardından geçen sürede 19 eğitim binası tamamlanarak hizmete açıldı. Son çalışmaların yapıldığı 6 okul binası da bu eğitim öğretim yılında eğitime açılacak.  8 okul binasında ise çalışmalar sürerken, 3 binanın ise planlama çalışması ile ihalesi yapılacak.

İkinci yarıyılda sınav takvimi

Eğitimin ikinci dönemi 12 Haziran 2015 Cuma günü sona erecek. TEOG sınav takvimine göre ikinci dönemde sınavlar 29-30 Nisan 2015'te yapılacak. Ardından 16-17 Mayıs 2015 tarihlerinde ise mazeret sınavları gerçekleştirilecek. Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 15 Mart Pazar günü, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 13-14 Haziran ve 20-21 Haziran'da 5 oturumda gerçekleştirilecek.

Haber; S.KAŞKIR