Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi eski Başhekimi Prof. Dr. Onur Özlü’nün Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği görevinden ayrılmasının ardından yerine atanan Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, hastane kapasitesini artırmak ve daha iyi hizmet vermek adına çalışmalarına başladı.

42 olan yatak kapasitesi 45’e çıktı
Çalışmaya üniversite hastanesindeki dahili, anestezi, koroner, beyin cerrahisi, çocuk, yeni doğan ve kardiyo vasküler yoğun bakım ünitelerindeki 42 olan yoğun bakım yatak kapasitesini 45'e çıkararak başlayan Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, hastane yönetimi ile öğretim üyesi, asistan ve hemşirelerin katkılarıyla bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyleyerek bu gelişme ile hastaların il dışı sevklerinin azalacağını belirtti.

Hasta Karşılama Birimi faaliyete girdi
Hasta memnuniyeti ilkesine çok önem verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, bu amaçla da Hasta Karşılama Birimini kurduklarını da ifade etti. Balbay, birimin, Üniversite Araştırma ve Uygulama Hastanesi zemin kat poliklinik girişinde hizmet vermeye başladığını kaydetti.

Hasta Karşılama Birimi ile hastaların tekerlekli sandalye ve sedye ile taşınma, hastane içerisinde ilgili birimlere daha kolay ulaşmasına yardımcı olma gibi ihtiyaçlarının karşılanacağına dikkat çeken Balbay, Hasta Karşılama Birimi içerisinde yer alan Hasta Hakları Biriminin de her türlü şikayet ve önerileri dinlemeye hazır olduğunu ifade etti.