3 büyük firma ile protokol
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Ar-Ge merkezleri ile hem sanayi hem de eğitimin kalitesi daha da yükseklere taşınıyor. Bu doğrultuda, bünyesinde Ar-Ge merkezi barındıran Sarsılmaz Sanayi ve Ticaret A.Ş , Teknorot Otomotiv Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ., Fibrobeton Yapı Elemanları San.İnş.Tic. AŞ. ile Borsa İstanbul Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü arasında işbirliği protokolleri imzalandı.

Protokollerin amacı
3 yıl geçerliliği olan işbirliği protokolleri teknik, bilimsel çalışmalar ile Ar-Ge çalışmalarını içeriyor. Protokollerin amacı ise mesleki eğitimdeki kalitenin arttırılması, okulun sektörün gerisinde kalmaması, yetiştirilen öğrencilerin mesleki niteliklerinin arttırılması, okulun ihtiyaç duyabileceği hizmetiçi eğitim, eğitimin alt yapısının iyileştirilmesi, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi ve eğitim öğretim desteği sağlanması olarak sıralandı.

Ar-Ge merkezlerinde araştırma yapabilecekler
Protokoller kapsamında Ar-Ge birimleri tarafından okuldaki alanlara uzmanlık desteği sağlanacak, uzmanlar ve usta öğreticiler ile insan kaynakları tarafından okulda taraflarca uygun görülecek koşullarda veri toplanabilecek, araştırma yapılabilecek. Ayrıca protokol ile teknolojik gelişmeleri daha iyi takip etmeleri hedeflenen öğretmen ve öğrencilerin, Ar-Ge merkezlerinin uygun görülen kısımlarında araştırma yapabilmesine imkân sağlanması kararlaştırıldı.

Ar-Ge birimlerinin de okulun atölye ve laboratuvarlarında çalışma yapmaları sağlanırken, okuldaki alanları ve dalların Ar-Ge merkezleri ile eşleştirmeleri yapılarak daha nitelikli çalışmalar yapılması planlandı.