Eğitimde çıtanın yükselmesi için...
Sınavlarda alınan başarısızlıkların son bulması için Düzce'de eğitim konusuna ciddi olarak el atan Vali Ali Fidan, bu konuya özellikle zaman ayırıyor. Geçtiğimiz günlerde Düzce genelindeki tüm öğretmen ve velilere ayrı ayrı mektuplar göndererek, 'Başarı için işbirliği' ve 'Destek' çağrısı yapan Vali Fidan, okul ziyaretleri ile de eğitimdeki gidişatı yerinde görüyor.
 
Gıda Teknolojileri Tesisi olan tek okul
Bu kapsamda Vali Ali Fidan, okul gezi ve incelemeleri kapsamında Kalıcı Konutlar 5. Bölge'de bulunan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Vali'ye eşi Fatma Fidan da eşlik etti. Okulda İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gamze Derdiyok ve öğretmenler tarafından karşılanan Vali Ali Fidan, Türkiye'de sadece Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bulunan Gıda Teknolojileri Tesisi'ni de inceledi.
Vali Fidan, burada Gıda Mühendisi Suzan Çınar’dan süt ürünleri üretim aşamaları hakkında bilgiler aldı. Tesiste ayran, yoğurt, süzme yoğurt, tereyağı gibi süt ürünlerinin el değmeden üretildiği, paketleme ve satış işlemlerinin gerçekleştirildiği belirtildi. Daha sonra öğrencilerin yapmış oldukları el sanatları ve yöresel yemeklerin üretilip satışının yapıldığı mesleki uygulama sınıfları  gezildi.
 
Öğretmen ve idarecilerle toplantı yaptı
Vali Ali Fidan, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gıda mesleki uygulama sınıfının mutfağının yapımına katkı sundukları için Kelebek Mobilya Yöneticisi Ömer Acar’a plaket verdi. Sınıf ziyaretlerinin ardından öğretmenler odasında öğretmen ve idarecilerle bir araya gelerek  toplantı gerçekleştiren Vali Ali Fidan, öğretmenlerden öğrencilerin durumlarını, eğitimin kalitesinin arttırılmasına yönelik ihtiyaçları olup olmadığını sordu. Öğretmen ve idarecilerden okulun eğitim sorunlarıyla ilgili bilgiler aldı.
 
Kaliteyi yükseltmek için el birliği ile çalışıyoruz
Burada yaptığı konuşmasında “Okulumuzu gezip siz değerli öğretmenlerimizle tanışmak istedik.  Düzce'de eğitimde daha iyi yerlere gelmek adına fiziksel altyapı ve tesisler için uğraşıyoruz. Eğitimin kalitesini yükseltmek için el birliği ile çalışıyoruz. Düzce’nin Türkiye sıralamasında üst sıralara çıkması için çaba gösteriyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Haber:C.ÜSTÜNER