İki yıl önce Düzce Valisi Zülkif Dağlı'nın tarafından başlatılan “Kardeş Okul Projesi” bu yıl yapılan 674 etkinlikle 15 bin 480 öğrenciye ulaşmıştır. Öğrencilerin kaynaşması açısında önemli olan bu projenin kapanışı da bugün Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde “Yıl Sonu Kardeş Okul Projesi Kapanış” adı altına gerçekleşti.

133 okulun katılımıyla gerçekleştirilen projenin kapanış programına Düzce Valisi Zülkif Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen programda Kardeş Okul Projesi Koordinatörü Ali Canbaz tarafından katılımcılara projenin detaylarına ilişkin bir sunum yapıldı.

“Çok daha ses getiren projelere imza atacağız”
Düzce Valisi Zülkif Dağlı projenin amacı ve önemine değindiği konuşmasında şunları kaydetti:

“Amacımız sevgi ve kardeşliği yaymak. Sevgi ve kardeşliği yaymak için de önce en yakınımızdan başlayacağız. Kendi mahallemizdeki, köyümüzdeki okullardan başlamak suretiyle bunu yapacağız. Biraz önce izlediklerimizden gördük ki projemiz amacına ulaşmış. Bunu gerçekten çok güzel bir şekilde müşahede ettik ve izledik. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin memnuniyetini hep birlikte görmüş olduk. İnşallah önümüzdeki yıl bu konuda çok güzel projelerimizi devreye koymuş olacağız. Tabi biz Milli Eğitim Müdürümüzle konuşurken acaba değer görür mü, başarılı olur mu diye düşünmüştük. Biraz da tereddütlerimiz var gibiydi. Gördük ki öğrencilerimize, öğretmenlerimize bu projelerle çok büyük bir fayda sağladık ve kabul gördük. İnşallah önümüzdeki yıl çok daha etkili, çok daha ses getiren projelere imza atacağız. Bu konuda sizlerden beklentimiz çok yüksek.”



Kardeş okullar halinden memnun
Vali Dağlı’nın ardından projenin uygulandığı okullardan olan Hürriyet Ortaokulu öğretmeni Abdullah Gürol, “Böyle bir projeye dahil olmak gerçekten çok sevindirici. Bu sayede öğrencilerimiz kardeş okuldaki öğrencileriyle birlikte güzel vakit geçirebiliyorlar. Bu proje öğrenciler için de önem taşıyor” dedi.

Hürriyet Ortaokulu’nun kardeş okulları Esentepe İlkokulu öğretmeni Gamze Karatay ise, “Bizim okulumuz 40 öğrenciden oluşan bir köy okulu. Doğal olarak öğrencilerimiz çok fazla sosyal aktivitelere katılamıyor. Kardeş Okul sayesinde öğrencilerimiz hem mutlu oluyor, hem de daha çok aktivitede bulunuyorlar” ifadesinde bulundu.



Haber: M.AYDIN