Düzce Üniversitesi Cumhuriyet konferans salonundaki Kariyer Günleri programına; Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Garnizon Komutanı J. Albay Bilal Güvenir, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Başsavcı Vekili Ahmet Altun, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Baro Başkanı Av. Ali Dilber,  İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç,  Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Meclis Başkanı Ertan Taşlı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Öncü Eğitim Kültür Vakfı Başkanı ve İşadamı Önder Tonyalı ile basın mensupları ve öğrenciler katıldı.


Düzce TSO 1. Meslek Komitesi Üyesi Tuncay Şahin, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ın konuşmalarıyla başlayan Kariyer günlerinin ilk söyleşisi, İş adamı Önder Tonyalı’nın özgeçmişinin anlatımı ile devam etti.


Yaptığınız işi sevmek çok önemli

Programın davetli konuşmacısı işadamı Önder Tonyalı, Çocukluğundan bugüne kadar yaşadığı tecrübeler ve hayatındaki dönüm noktalarından bahsetti. Tonyalı, "Ne kadar işiniz yoğun olursa olsun insanlarla ilgilenmeli, bildiklerinizi paylaşmalısınız. Ticarette önce ahlak, müşteri memnuniyeti ve yaptığınız işi sevmek çok önemlidir." şeklinde konuştu. Küçük bir işi bile önemsediğini, küçük sermaye ve birikimlerle şirketlerini bu günlere kadar getirdiğini ifade eden Önder Tonyalı, "Bir işin tamamını özümseyemezseniz, o işi yönetemezsiniz." dedi.

Yaptığım her işte okul oldum

Tonyalı, hiçbir zaman küçük hesaplar içinde olmadığını vurguladı. “Yaptığım her işte okul oldum” diyen Tonyalı, güvenilir, dürüst ve samimi olmanın önemine değindi. Tonyalı, “Büyük sermayeniz vardır. Güvenilir değilseniz iş yapamazsınız.  Ama güvenilirliğiniz varsa küçük sermayelerle büyük işler başarabilirsiniz.”ifadelerini kullandı.


 En iyi yatırım insana yapılan yatırım

Dünyada kalıcı bir eser bırakmak için eğitim sektörüne atıldığını belirten Tonyalı, en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu ifade ederek, 18 yıl önce kurduğu özel eğitim kurumunun eğitimde rol model olduğunu söyledi. İşadamı Önder Tonyalı, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek sunumunu sonlandırdı.

Soru-cevap şeklinde devam eden "Kariyer Günleri" etkinliğinde duygu dolu anlarda yaşandı.  “Eğitiminize devam etmediğinize pişman mısınız” sorusu üzerine hayatıyla ilgili önemli bir ayrıntıyı paylaşan İşadamı burada gözyaşlarına hakim olamadı.

Diplomanızın içini doldurun

Öğrencilere hayatlarında hiçbir konuda asla pes etmemeleri tavsiyesinde bulunan İşadamı Tonyalı, eğitim hayatlarını mutlaka tamamlamalarını öğütledi ve “diplomanızın içini doldurun” dedi.

 Söyleşi Önder Tonyalı'ya hediyesinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber;S.KAŞKIR