Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Bölge Başkanları Toplantısı Düzce’nin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya Zonguldak, Karabük, Bolu, Adapazarı, İzmit, İstanbul, Tekirdağ ve Edirne illerinden gelen yönetim kurulu üyeleri katıldı. Ülkenin eğitim problemleri ve illerin çalışmaları konuşulduğu toplantıda Bölge Başkanı Hüseyin Mutlu gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Mevcut sistem değerlerimizle uyuşmuyor
Milli eğitim sisteminde kalıcı çözümlere imza atılmadığını belirten Mutlu, eğitim sisteminin sorunlar yumağından kurtulamadığını ifade ederek şunları söyledi: “Eğitim sistemimiz Batının değerlerine göre tanzim edilmiş bir sistemdir. Mevcut sistem değerlerimizle uyuşmuyor. Sistemin şeklinde değil, muhteviyatında değişiklik gerekiyor. Müfredatlar değişmeli, inanç ve ahlak değerlerimize uygun bir şekilde hazırlanmalıdır. Ders kitapları ahlaka aykırı unsurlardan arındırılmalıdır.”

Çocuklar ders yükü altında eziliyor
Yeni ders kitaplarının basımının gecikmesi nedeniyle öğrencilerin yaklaşan sınavlar öncesi sorunlar yaşadığını kaydeden Mutlu, şöyle devam etti: “Etüt, kurs gibi dersler alan çocuklarımız ders yükü altında eziliyor. Gereksiz dersler kaldırılıp, ders saatleri azaltılmalıdır. Haftalık ders yükü ilkokullarda 25, ortaokullarda 30, liselerde 35 saat olmalıdır.”

Darbeci zihniyetlerin mahsulü olan karma eğitimden vazgeçilmeli
Ülkenin kalkınması için mesleki eğitimin geliştirilmesi gerektiğine değinen Mutlu, “Darbeci zihniyetlerin mahsulü olan karma eğitimden vazgeçilmeli, insanımıza çocuğunu okutacağı okulu hür iradesi ile seçme imkanı verilmelidir. FETÖ teröründen ve ayrılıkçı terörden dolayı görevden uzaklaştırılan ve açığa alınan memurların suçlu olanlarına gerekli cezalar verilmeli, suçsuz olanlara zaman kaybetmeden hakları geri verilmelidir.” dedi.

Mutlu’nun açıklamalarının ardından toplantı gündem maddeleri üzerinden basına kapalı sürdü.