2016-2017 eğitim-öğretim yılı bugün çalan son ders zili ile tamamlandı ve yaz tatili başladı. Düzce’de karnelerini alan binlerce öğrenci, büyük sevinç yaşadı. Protokolün karne dağıtımı töreni için durağı ise Uzun Mustafa İlköğretim Okulu oldu.

Sabah saatlerinde Uzun Mustafa İlköğretim Okulu’na gelen Vali Zülkif Dağlı’ya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de eşlik etti.




İki sınıfta karne dağıtımı yapan Vali Dağlı’ya öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Öğrencilerle bol bol fotoğraf çektiren Vali Dağlı, yaz tatilinde okumaları için onlara kitap hediye etti.

Orta ve lise son öğrencileri okula devam
Bir eğitim-öğretim yılının da sona ermesi dolayısıyla basına bir değerlendirmede bulunan Vali Zülkif Dağlı, orta ve lise son öğrencileri için okullarının yaz aylarında açık olacağını belirterek şöyle konuştu:

“Velilerimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun. 3 aylık güzel bir dinlenme dönemi var. Ancak orta dördüncü sınıfa geçen öğrencilerimiz ve lise son sınıfa geçen öğrencilerimize yine okullarımızda yalnız bırakmayacağız bu öğrencilerimize okullarımıza gelmek suretiyle yaz tamamlama kurslarına devam edecek. Yaz tamamlama kurslarımız önümüzdeki haftadan itibaren başlıyor ve öğrencilerimiz kayıtlarını yaptırarak devam edecekler. Bu öğrencilerimiz için çok önemli devam etmelerini biz özellikle istiyoruz. Çünkü TEOG’a girecekler. Lise sonlar da YGS ve LYS’ye girecekleri için okullarına devam edecekler. Yine diğer öğrencilerimiz de tatillerini yapmaya devam edecekler. Hepsine iyi tatiller diliyorum.”

“Kitap okuyun” tavsiyesi
Velilere ve öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Vali Dağlı şöyle konuştu: “Öğrencilerimizin işi şimdi üç ay dinlenmek ama öğrencilerimiz yine arada kitap okuyacak. Vakitlerini çok da boş geçirmeyecekler ve kopmayacak şekilde arada kitap okuyacaklar. Bu da zaten olmazsa olmaz. Eylülde daha hazır bir şekilde okula gelmiş olacaklar.”

Yeni trend başladı
Okulun koridorunda öğrenci ve öğretmenler tarafından durdurulan Vali Dağlı’ya öğrenciler kendi yazdıkları kitapları takdim etti.

Dağlı, “Şimdi böyle bir trend başladı. Öğrencilerimiz kendileri kitap yazmaya başlamış, çok güzel.” diye konuştu.

Haber: Ö. Yılmaz