Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’in karne dağıtım mesaisi bu kez yaşadıkları rahatsızlıklar nedeniyle okullarda alamadıkları eğitimi Koçyazı Mahallesi’nde devam etti. Görevli öğretmenler tarafından her gün evde eğitim alan öğrenciler, karnelerini Vali Dağlı’nın elinden aldı.

Böbrek yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle yürüme sıkıntısı çeken 8. sınıf öğrencisi Hayriye Çakmak ile böbrek yetmezliği rahatsızlığı bulunan 5. sınıf öğrencisi Medine Güney, karne alırken heyecanlarını saklayamadı.

“Eğitime ihtiyaçları varsa ayağına kadar gidip, karnesini veriyoruz”
Medine’ye karnesini vermesinin ardından bir değerlendirmede bulunan Vali Dağlı, şöyle konuştu:

“Devletimiz eğitim alması gereken tüm çocuklarımıza, tüm bireylerimize, her yaştan insanımıza mutlaka ulaşıyor. Evinde eğitim alan öğrencilerimize görevli iki öğretmenimizin her gün eğitim verdiği öğrencilerimizin yanlarındayız. Karneler de biraz önce gördüğünüz gibi hep çok güzel hem de takdirname aldı. Biz de kendisine hediyelerini getirdik. Yaz döneminde de kitap okumalarını hızlandırarak bu konuya ağırlık vereceğiz. İnşallah bu arada devam eden tedavisi de tamamlanacak ve normal vatandaş olarak okulda eğitimine devam edecek. Çünkü bu dünyada hiçbir şey çaresiz değil ve bunun da çaresi var. Medine’yi de inşallah iyileştireceğiz. Bu arada vaktini boşa geçirmemesi adına devletimizin, milli eğitimin, öğretmenlerimizin böyle bir hizmeti var. Medine’nin eğitime ihtiyacı varsa biz de ayağına kadar gelip karnesini veriyoruz bu şekilde. Biz de elimizden geleni yaparak evde eğitim de vereceğiz, sağlık hizmeti de vereceğiz, her türlü hizmeti yapmaya devlet olarak hazırız. Devletimiz bu güce sahip ve inşallah Medine kızımızı sağlığına kavuştururuz.”

“Artık eğitim alabiliyor”
Evde eğitim alan Medine’nin annesi Meryem Güney ise yaptığı açıklamada “Çok mutluyum, heyecanlıyım. Büyüğünü kaybettim ama buna gücüm yetiyor. İlerleyen zamanlarda kızım iyileşir mi bilmiyorum ama sondası sürekli takılıyor, bez takılıyor buna da şükür yinede. Allah’a hamdolsun çocuk çok kötüydü ama şimdi düzeldi. Artık eğitim alabiliyor. Çocuğum öğretmenler gelecek diye seviniyor, onlar gelecek diye sürekli yola bakıyor” ifadesinde bulundu.

Haber: M.AYDIN