2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi bugün çalan son ders zili ile sona erdi. Düzce Valisi Zülkif Dağlı da Pakmaya İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin karne dağıtım törenine katıldı. Dağlı’ya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de eşlik etti.

Öğrenciler Vali Dağlı’yı, ellerinde çiçekler ile karşıladı. Dağlı, öğrencilere isimlerini sormasının ardından teşekkür ederek, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sınıfları tek tek gezerek hem öğrencilerle onların sıralarına oturan hem de öğrencilere karne ve çeşitli hediyeler veren Vali Dağlı, öğrencilerle olan keyifli halleri dikkatlerden kaçmadı.



“Oyun alanları yapacağız”
Karne dağıtım töreninin ardından açıklamalarda bulunan Vali Dağlı, eğitimin önemine değinerek, şöyle konuştu:

“Çocuklarımızın sevincini, mutluluğunu gözlerinden okuyorsunuz. Biraz önce biz de buna şahit olduk. Hepsi karnelerini ve hediyelerini aldılar. Bugün ilimizde 70 bine yakın öğrencimiz karnelerini almış olacak. Çocuklarımızın hepsi başarılı ve ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. İnşallah yaz tatilinde de mutlaka sporla ilgilenecekler. En büyük temennimiz çocuklarımızın sporla uğraşması. Hediyelerimizin içinde mangala, satranç gibi spor oyunları bulunuyor. Bunlarla biraz vakit geçirecekler ayrıca sokak oyunlarıyla biraz vakit geçirecekler. Yaz dönemini böyle çok güzel, sağlıklı bir şekilde geçirecekler. Mutlaka kitap da okuyacaklar. İnşallah sağlıklı bir şekilde biraz daha büyüyerek eylülün on beşi gibi çocuklarımızı okullarda görmeyi bekliyoruz. Biz de ne yapacağız okul alanlarını biraz daha güzelleştireceğiz, oyun alanları yapacağız. Onların cıvıl cıvıl bir şekilde okula gelmelerini sağlayacağız.”

Karnelerini alan öğrenciler ise yaşadıkları heyecan ve mutluluğu belirterek yaz tatilini arkadaşları ile bol bol oynayıp kitap okuyarak geçireceklerini söylediler.

Haber: M.AYDIN