Düzceli Öğrenciler " şimdi düşünme zamanı" dediler ve teknoloji ve tasarım dersi kapsamında birbirinden ilginç projeler geliştirdiler. Düzce genelinde 23 okuldan 70 proje Krempark AVM'de gün boyunca sergilendi. Öğrenciler projeleriyle gündemi ne kadar takip ettikleri ve olaylara kayıtsız kalmadıklarını gösterdi.

 



Teknoloji sergisinde masa başı çalışanları için sportif sandalye, sakar çaycılar için "şipşak çayseti", yer sıkıntısı çekenler için "kabinli çanta" ve daha bir birinden farklı proje görücüye çıktı. Milli Eğitim Şube Müdürü Ekrem Yazır'ın da katıldığı sergide öğrenciler projelerini anlattı.



Sergide ilgi çeken projelerden biri de Çoban'daki trafik karmaşasına çözüm amaçlı Mustafa Kemal Ortaokul öğrencilerin yaptıkları "silindir" kavşak. Yonca kavşaklara ayrı olarak daha kısa dönüşleri sağlamak amacıyla proje geliştiren dahi öğrenciler, silindir kavşakla hem zamandan hemde yakıt tasarrufu sağlamayı hedefliyor.



Sergi hakkında bilgi veren Aziziye ortaokulu teknoloji ve tasarım öğretmeni Kerim Güllü, öğrencilerin sergide farklı alanlarda fikirlerinin ortaya koyabilme fırsatı bulduğunu söyledi.



Güllü, " Teknoloj ve tasarım sergimizde öğrencilerimiz hayallerini fikirlerini düşüncelerini projelere aktardı. Böylece onların farklı bakış açılarını ortaya çıkardık. Günümüzde öğrencilerimiz genellikle sınavla değerlendiriyor ama farklı fikir ve yeteneklerinin de olduğunu bu şekilde gördük. "dedi.

Gün boyu açık kalan sergiye vatandaşlarda ilgi gösterdi.

Haber: S. KAŞKIR