Kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında Düzce Sivil Toplum Platformu, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Düzce İl Müftülüğü’nün organize ettiği Peygamberimizin (S.A.V) hayatı konulu bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle  ödüllendirildi. 18 Temmuz spor salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Fidan'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Turan Şahin, İl Müftüsü Selami Emen, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ercan Öztürk, Düzce Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Ketres ve Düzceli vatandaşlar katıldı.

Ödül töreni ilk olarak  Düzce Belediyesi Mehter Takımının konseri ile başlarken törende Kur’an-ı Kerim Tilaveti  gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarının yapıldığı törende  Düzce Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Ketres bu organizasyon ile yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.  Törende konuşan Vali Ali Fidan “ Peygamber efendimizin dünyaya gelişi münasebetiyle kutlu doğum haftasını kutladıklarını anımsattı ve " çocuklarımıza dinini diyanetini öğretmek anne baba olarak, devlet olarak vazifemiz. Bunun için gayret gösteriyoruz. İstiyoruz ki çocuklarımız bizim medeniyetimizin değerleriyle teçhiz olsun onları öğrensin. Dinimizin temel esaslarını öğrensin. Peygamber efendimizi öğrensin. Daha sonraki hayatında onu kendisine rehber edinsin. Bir çocuğumuz, bir gencimiz ortaokulu liseyi üniversiteyi bitiriyor ve bir çok alanda değişik dersler öğreniyor. Şayet dinimizi, peygamberimizi öğrenmemişse, bizim medeniyetimize ait değerleri edinmemişse temel eksik olmuştur. "

"temel değerleri çocuklarımıza öğretmek en temel vazifemiz." diyen Fİdan,  "Bu maksatla Düzce’mizde güzel bir çalışma yürüyor. Be geçen yılkine şahitlik etmiştim, bu yılkini de birlikte yapıyoruz. Bu sene   25 bin öğrencimize Kur’an Meali ve Hz. Peygamberimizi anlatan kitaplar dağıttık. Bu kitaplar evlere girmiş oldu. Çocuklarımız bunları okudu öğrendi. Dolayısıyla bu yarışmanın kaybedeni yok kazanı çok. Aslında bu yarışmaya katılmakla bütün çocuklarımız kazandı."dedi.  ifadelerinde bulundu. Törende Vali Ali Fidan  dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Tören fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber;S.KAŞKIR