Çubukçu, bu uygulama ile ortaöğretim kurumlarında eğitim-öğretim kalitesinin yükseltilmesi, okul kayıt bölgesinin ve öğrenci kontejan tespitlerinin daha sağlıklı yapılması, veli ve öğrencilerin kendi semtlerindeki okulları sahiplenmesi, ulaşımda zaman tasarrufunun sağlanması, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere daha fazla zaman ayrılabilmesinin amaçlandığını vurguladı.

Bakan Çubukçu, öğrenicilerin, velilerinin ikamet adreslerine en yakın genel liselere, meslek liseleri, çok programlı liseler veya mesleki ve teknik eğitim merkezlerine yerleştirilmesinin esas alındığını belirtti.

Genelgeye göre, il-ilçe milli eğitim müdürlükleri, okul müdürlükleri, veli ve öğrenciler MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce hazırlanan ''e-kayıt modülü'' üzerinden bilgi giriş işlemlerini, kayıt-kabul şartlarını, program-alan tanıtımlarını takip edebilecek.

İl/ilçe milli eğitim müdürlükleri, her türlü basın yayın organları aracılığıyla ilgili genel müdürlüklerin web sayfalarındaki bilgilerden yararlanarak sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında uygulanan program/alan/dallar ile e-kayıtın tanıtımını sağlayarak kamuoyunu bilgilendirecek.

Haber; H. İŞCAN