Bakanlığa bağlı okul ve eğitim kurumlardaki okul aile birliklerinin kuruluş, işleyiş, görev, yetki ve sorumluluklarını düzenleyen Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikte birliklerin kuruluş, işleyiş, seçim şekilleri, sosyal ve kültürel etkinlikleriyle kampanya ve kurslardan sağlanan maddi katkılar, bağışların kabulü, harcanması ve denetlenmesiyle kantin ve benzeri yerlerin işlettirilmesi, harcanması ve denetlenmesine dair usullere yer veriliyor. Okul ile aile arasındaki bütünleşmeyi gerçekleştirmek, okulun ve maddi imkanı yoksun öğrencilerin eğitim ve öğretimle ilgili zorunlu ihtiyaçlarının da karşılamak amacıyla kurulan birliklerin görev ve yetkileri de yönetmelikte yer aldı. Birlikler, kayıt döneminde kayıt parası toplayamayacak. Birlikler velileri hiçbir suretle bağış yapmaya zorlayamayacak. Okul kayıt döneminde yardım ve bağış toplanmayacak, ayrıca Bakanlıkça yürütülen proje ve yapılan protokoller kapsamında okul ve kurumlarda yapılacak faaliyetlerden ücret talep edilmeyecek.

Yönetmelikle okul aile birliklerinin gelirleri arasına kamu kurum ve kuruluşların, gerçek ve tüzel kişilerin, örgün ve yaygın eğitim kurumları bünyesinde öğretim yapıldığı saatler dışında gerçekleştireceği sosyal, kültürel, sportif kurs, proje toplam ve kampanya ve benzeri gelir getirici etkinliklerden sağlanan gelirler de okul aile birliklerinin gelirleri arasına eklendi. Yönetmeliğe göre, kantinde çalışanlardan her sene sabıka kaydı istenecek.

Okul aile birlikleri, en az yılda bir defa Bakanlık denetim elemanlarınca denetlenebilecek. Okuldaki kantin ve benzeri yerlerde de sağlık ve hijyen ve gıda kodeksi yönünden ilgili meslek odası, sağlık il müdürlükleriyle gıda, tarım ve hayvancılık il müdürlükleri denetleme yapabilecek.