4+4+4 olarak bilinen sistem önümüzdeki öğretim yılında başlıyor.Yeni sisteme göre 30 Eylül 2012 tarihinde 66 ayını dolduran her çocuk e-okul sistemi üzerinden 1. sınıfa otomatik olarak kaydedilecek. Önceki yıllarda bu işlem, 1 Haziran'dan itibaren gerçekleştiriliyordu. Eğitim bölge ayrıştırma işlemi devam ettiğinden e-kayıt sistemi 23 Temmuz itibariyle açılmış olacak.

Yeni eğitim öğretim yılında uygulanacak olan 4+4+4 sistemi nedeni ile öğrencilerin hangi okula gideceği konusunda karmaşa devam ediyor. Yeni sistemde, eski sistemde olduğu gibi öğrenciler adrese dayalı kayıt sistemine göre kayıt edilecek olmasına rağmen bazı okulların ortaokul, bazı okulların ise ilkokul olması nedeni ile çocuklarının hangi okula gideceği yönünde velilerin kafasında soru işaretleri oluştu.

SİSTEMİN AÇILMASINI BEKLİYORLAR

Okul İdarecileri adrese dayalı kayıt sistemine göre öğrencilerin ev adreslerine en yakın okullara kayıt edileceğini belirtirken, çalışmalarını tamamladıklarını ancak sistemin açılmamasından dolayı girişleri yapamadıklarını belirtti.

Sisteme giriş yapamadıkları için öğrencilerin hangi okula gideceğini göremediklerini kaydeden Okul idarecileri önümüzdeki hafta içerisinde bu sorunun ortadan kalkmasını beklediklerini belirtiyorlar.

KAYITLAR 23 TEMMUZ’DA BAŞLAYACAK

Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt işlemleri ise 23 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceği belirtildi. Ancak kayıtların başlaması ile birlikte velileri de zor günler bekliyor. Son yıllarda uygulamaya konulan E-Okul sistemi tarafından tüm öğrencilerin adreslerinin bulunduğu en yakın okullara kayıt yaptırma zorunluluğu bazı bölgelerde sorun yaratıyor.

Bazı mahallelerde orta öğretim okulunun bulunmaması nedeniyle öğrenciler başka bölgelerde bulunan okullara yönlendiriliyor. Ancak bu okulların bağlandığı bölgelere olan mesafe dikkate alınmadan sadece bölgesel olarak planlama yapıldığı için öğrenciler kendilerine daha yakın okullardan ziyade daha uzak mesafedeki okullara kayıt olmak zorunda kalıyor.

HABER:S.KAŞKIR