İnternet üzerinden kayıt uygulaması, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre öğrencilerin, velilerin ikametlerine en yakın ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmesini esas alıyor. Bu çerçevede veliler, internet aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığının web sitesinden form doldurarak kayıt başvurusu yapabilecekler. Velilerin başvuruları değerlendirildikten sonra öğrenciler İkametgahlarına en yakın okula yerleştirilecek. Öğrenciler hangi okullara yerleştirildiği listelerle ilan edilecek. Öğrencilerin kesin kayıt işlemleri, ilan edilen bu listelere göre okul müdürlüklerince gerçekleştirilecek.

 Okullar, kayıt sırasında velilerden bağış adı altında zorla para alamayacak. İlköğretim okullarına kayıt başvuruları 30 Temmuz 2008 tarihinde sona erecek.

 Ortaöğretimde sınavla öğrenci alan fen ve Anadolu liseleri dışındaki liselere kayıtlar 15 Ağustostan sonra okulların kontenjanlarına göre yapılacak.

 Ortaöğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan liseler Milli Eğitim Bakanlığının belirleyeceği takvime göre kayıt yapacak.

Ortaöğretime kayıtlar da internet üzerinden alınacak. Ortaöğretimde geçen yıl 16 ilde pilot uygulama olarak başlatılan e- kayıt sistemi bu yıl Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.

 

.