Düzce Belediyesi tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu yıl üçüncüsü düzenlenen Genel Kültür Bilgi Yarışması’nın, gençlik Merkezi’nde  finalinde ipi  Atatürk İlköğretim Okulu  göğüsledi.

Finalleri izlemek üzere, finalist okullar olan Yunus Emre, Atatürk ve Yenitaşköprü ilköğretim okullarının  öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf da Gençlik Merkezi’nde yerini aldı.Üç finalist okulun temsilcilerine, 20 soru sorulurken, birinciliği Atatürk, ikinciliği, Yenitaşköprü, üçüncülüğü ise Yunus Emre İlköğretim Okulu kazandı.  Birincinin ödülü bilgisayarlar olurken, ikinciye kol saatleri,üçüncüye de çeyrek altın ve plaketler verildi.

Final yarışması nedeniyle bir konuşma yapan Düzce  Valisi Bülent Kılınç, küreselleşme nedeniyle artık çocukların dünyanın her tarafındaki öğrencilerle rekabet etmek durumunda oldukların söyledi. Kılınç,  gençlerin Dünya genelindeki rekabet ortamına uyum sağlayabilmesi için daha iyi bir eğitimin önemli olduğuna işaret etti.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise iyi yetişmiş bir insanın Bir enstruman çalması, iyi bilgisayar kullanması, en az bir yabancı dil  bilmesi, bir spor dalını düzenli bir uğraş haline getirmesi gerektiğini söyledi. Keleş bunların öğrenciler için olduğu kadar onların yetiştireceği nesiller için de önemli olduğunu sözlerine ekledi.

 

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ise, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de bir yarışma düzenlediğini, bu yarışmalarda ilginç başarıların dikkat çektiğini söyledi. Sezer, yarışmanın bir kazananı olsa da gönlünde tüm yarışmacıların birinci olduğunu dile getirdi.