Üstün yetenekli çocuklara özel eğitim veren Düzce Bilim ve Sanat Merkezi’nin öğrencileri birbirinden güzel projelere imza atıyor. Nusrettin Mahallesi’ndeki merkezde öğrencilerin matematik, fen gibi derslerde yaptıkları projeler Bilim ve Sanat Merkezini gezenleri hayrete düşürüyor.

Düzce belediye Başkanı Mehmet Keleş de bugün, merkezin ziyaretçilerindendi. Düzce Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hamza Çoban, öğretmenler ve öğrencilerle sınıfları gezen Başkan keleş, öğrencilerin çalışmalarını gördüğünde şaşkınlığını gizleyemedi.

Saydamlığı ayarlanabilir cam, hava ile çalışan araba gibi birbirinden değişik projeler hakkında bilgiler alan Başkan Keleş, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.Keleş, Malzeme sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden ve yaptıkları projeleri Anıtpark’ta sergilemek isteyen Düzce Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri ve öğretmenlerinin bu talebini geri çevirmedi.

Sınıfları tek tek dolaşan Başkan Keleş, ardından merkezin müdürü Hamza Çoban’ın odasına geçti burada okul öğretmenleri tarafından “kaldırım serası” projesi hakkında bilgi verildi. Üstü cam altı sera şeklinde olan Öğrencilerin kaldırım projesine sıcak bakan Başkan Keleş, Düzce Bilim ve Sanat Merkezine uygulama alanı sunabileceklerini kaydetti.

Ziyaret sonunda Düzce Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hamza Çoban tarafından tablo hediye edilen Başkan Keleş, ardından merkezden ayrıldı.Düzce Bilim ve Sanat Merkezi’nden “yaşlılar için destek” ve “elektrik ileten tuğla” projeleri, 20 finalist arasına girerek Türkiye'nin en büyük bilim şenliğinde yarışmaya hak kazandı. Yine Türkiye çapındaki robot yarışmasında iki suma robot  ve bir çizgi izleyen robot finale kaldı. TÜBİTAK’ın düzenlediği “bu benim eserim” yarışmasına da Düzce Bilim ve Sanat Merkezi’nden 4 proje katılacak. 

Haber;S.KAŞKIR