Öğretmenler Gününün bu sene merkezi ortak sınavlarla (TEOG) aynı güne denk gelmesi nedeniyle 2 Aralık’a ertelenen Beyköy Belediyesi geleneksel öğretmenler günü organizasyonu Beyköy Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.
Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fevai Arslan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Kuşçu ve Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç’ın katılımıyla gerçekleşen gecede Beyköy’de görev yapan öğretmenler belediye başkanlığınca unutulmamanın mutluluğunu yaşadılar.
Düzce Milletvekili Fevai Arslan, öğretmenlerin bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini ifade ederek öğretmenlik mesleğinin zorluklarını vurguladı.
Arslan: “Öğretmenlerimizin her zaman hatırlanması gerekiyor. Çünkü geleceğimizi siz öğretmenlerimize emanet ettik. Hepimiz sizlere emanetiz. Hepimizi bu yaşlara getiren öğretmenlerimiz. Sizlere defalarca teşekkür etmek gerekiyor. Çünkü bir evde 2 çocuğu geçindiremeyenler, bir sınıfta 50 çocuğu öğretmenler geçindiriyor birbiri ile.”ifadelerini kullandı.

Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise TBMM’de eğitime dair çalışmaların son hız devam ettiğini belirtirken, Düzce’ye yeni okulların kazandırılacağının müjdesini de verdi.
Keşir, “1 haftadır milli eğitim bütçesiyle uğraşıyoruz. Dün akşam 85 maddelik Milli Eğitim Kanunu geçti. Yine dün akşam tam kanun bitmek üzereyken, sayın bakan yardımcımızdan onun sözünü aldık, yatırım programı çıkardık, bütçe görüşmelerinin neticesinde Düzce’nin acil ihtiyacı olan 5-6 okul olmak yönünde sözleri aldık ondan. Bunun müjdesini de buradan vermiş olalım.”şeklinde konuştu.
Organizasyondan dolayı Beyköy Belediyesi’ne teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit benzer organizasyonlarla motivasyonlarının arttığını belirtti.
Yiğit: “2016-2017 yılını sizlerle birlikte yeni projelerimizle büyük heyecan ve istekle başladık. Okullarımızı geziyoruz öğretmenlerimizle toplantılar yapıyoruz fikir alışverişi yapıyoruz. Çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.
Geceye katılan öğretmenler hatırlanmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirirken organizasyona ev sahipliği yapan Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç’a teşekkür ettiler.