2009-2010 eğitim öğretim yılında fiziki yönden Düzce'nin eğitime hazır olduğunu söyleyen Vali Bülent Kılınç, öğrencilerin eğitiminde ne gerekiyorsa yapılacak dedi.

Vali Bülent Kılınç yeni yapılan ve bu yıl eğitime açılacak olan Düzce Lisesi'nde, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ile birlikte incelemelerde bulundu. Fiziki şartların iyileştirilmesi, öğrencilerin sağlıklı eğitim alması yönünden çok önemli olduğunu dile getiren Kılınç, “Fiziki şartların iyi olması eğitim için yeterli değil. En güzel binaları da yapsak okul, aile, öğrenci üçgenini iyi kuramazsak çocuklarımızın geleceğe hazırlanması konusunda yeterli eğitimi verme şansımız olmaz.” şeklinde konuştu.

Kılınç ayrıca, “Binalar o kadar önemli değil önemli olan içidir. Velilerimizin desteğine ihtiyacımız olduğu kadar eğitimci arkadaşların da daha iyi çalışması gerekiyor. Öğrencilerimizin teşvik edilmesi, daha fazla çalışması geleceğimiz açısından çok önemli.” dedi.

Atatürk İlköğretim Okulu konusundaki tepkilere de cevap veren Kılınç, Atatürk İlköğretim Okulu'nun depremden buyana prefabrik binada hizmet vermesi ve ardından tekrar prefabrik bir binaya taşınmasının velilerin tepkisine yol açtığını ifade etti. Vali Bülent Kılınç velilerin şikayetlerini dinlediğini ve olayın hukuki bir süreç olduğunu söyledi. Kılınç, 750 öğrencisi bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nda ikili eğitime geçileceğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hükümet binasına taşınmasıyla Atatürk İlköğretim Okulu'nun Nusrettin Mahallesi'ndeki kendi binasına taşınacağını belirten Kılınç, binanın onarımının yapılarak çocukların eğitimi için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Kılınç, ayrıca şehir içindeki okulların bahçelerinin küçük olduğunu ve çocukların koşup eğlenmeye ihtiyacı olduğunu da söyledi.