Nejdet Bıçakçıoğlu İlk Öğretim okulunda düzenlenen karne törenine Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve veliler katıldı. Tören okul müdürü Adnan Dursun’un açılış konuşmasıyla başladı.

Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, 2011-2012 eğitim öğretim yılının ilk döneminin geride bırakıldığını ifade ederek, ” öğretmenlerimiz öğrencilerimiz yetiştirmek için her türlü gayreti göstermekte. Öğrencilerimiz de aynı çaba içerisindeler. Bazı öğrencilerimizin karneleri çok çok iyidir ama zayıf olanlar üzülmesin. Önümüzde bir dönem daha var. bu çağ çok önemli bir çağ. Öğrencilerimiz kendilerini ne kadar iyi yetiştirirlerse gelecekleri o kadar iyi olacaktır. Belki bu sıralardan doktorlar, mühendisler çıkacak.” Dedi.

“Karne Amaç Değil, Araçtır” diyen Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, “ bazen sevimsiz manzaralarla karşılaşabiliriz. Bizim karnelerimizde de görüldü o sevimsiz manzaralar. Ama bugün buradayız. Kırıkları kırık kalplere dönüştürmeyin” dedi. Sezer, ayrıca öğrencilere tatil dönemini kitap okuyarak değerlendirmeleri konusunda tavsiyede bulundu.

Sezer’in konuşmasının ardından vali yardımcısı Erdoğan Ülker ve Yusuf Sezer’e okul öğrencileri tarafından çiçek verildi.

Mavi kapak toplayarak 2 adet akülü sandalye alan 4-A sınıfı öğrencilerine, küçükler masa tenisi turnuvasında birinci olan öğrencilere ve sınıf birincilerine ödülleri verildi. Kapak toplayarak akülü sandalye alan öğrencilere hediyelerini veren vali yardımcısı Erdoğan Ülker, kampanyanın çok anlamlı olduğunu ifade ederek başta öğretmenleri olmak üzere öğrencileri tebrik etti.

Ardından okul öğrencileri hazırladıkları “aşuk ile maşuk” adlı gösteriyi sundular. Karne töreni protokol üyelerinin öğrencilere karne dağıtımı ile devam etti.

Karne törenin ardından kimi öğrencilerin yüzleri gülerken kimi öğrencilerde eve mutsuz döndü. İkinci döneme daha çok çalışacaklarını söyleyen öğrenciler tatili de kitap okuyarak ve oyun oynarak geçireceklerini söyledi.

Karne töreni ilginç görüntülere de sahne oldu. Karnesinde zayıfı olan bir öğrencinin okul bahçesinde velisi ile kovalamacası çevredekilerinde gülüşmesine neden oldu.

Haber; S. KAŞKIR