Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Türkiye genelinde 65 ilde kiralık yurt temini için yaptığı çağrı da son haftaya girildi. Proje 29 Kasım 2013 tarihinde sona eriyor.

Öğrencilerin kalacak yer sıkıntısına hızlı çözüm bulmak için geliştirilen proje işadamları ve müteahhitlerin ilgisini bekliyor. Bakanlık Düzce'de bin yataklı yurt yapma kararı alırken yeni yurdun bir çok il gibi Düzce'de de yaşanan barınma sorununu büyük ölçüde çözmesi bekleniyor.

Üniversitede okuyan öğrencilerin en önemli sorunlarından olan barınma ihtiyacının hızlı ve kalıcı çözümü için özel sektörün projeye destek vermesini beklediklerini dile getiren yetkililer, uygun arsası olan müteahhidin başvurması halinde yapacağı binayı 15 yıllığına kiralayacaklarını açıkladı. Yetkililer, kiralama yöntemi ile 2 bin kişilik yeni kapasite oluşturarak soruna çözüm üretmeyi planlıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 65 ilde özel sektörden 500 ile 5 bin kişi arasında değişen kapasitelerdeki yurt binalarını 15 yıllığına kiralayarak 100 bin yatak kapasitesini özel sektörden temin etmeyi planladıklarını açıklamıştı. Türkiye genelinde devlet yurtlarında halen 310 bin öğrenci barınıyor.

Haber: C. ÜSTÜNER