Düzce il milli eğitim müdürü Yusuf Sezer 2009-2010 döneminin ilk yarısını değerlendirdi.

Yusuf Sezer yaptığı açıklamada karneleri kötü gelen çocukların üzerlerine baskı yapılmamasını ve 1 dönemde eğitimde neler yapıldığını anlattı.

Sezer: “ 2009-2010 sezonunun ilk dönemini bu cuma günü sonlandırıyoruz. Tüm ilçelerimiz dahil olmak üzere 65 bin öğrenci 250 kurum ve 4000 çalışanımız 2009-2010 sezonu ilk dönemini sonlandırıyor. 15 günlük bir tatil dönemi başlayacak. Karnelerini alacak öğrencilerin karneleri bozuk olabilir. Bu yüzden velilere bu görev çok büyük. Veliler çocuklarına karne konusunda baskı yapmamalı. Karne amaç değil bir araçtır. Çocuklar karnelerinde ki zayıflarını alırken o sınavlarda belki rahatsız olabilirler, belki ogün kendilerine iyi hissetmiyor olabilirler bu yüzden veliler o kırık notlar için çocukların üzerinlerinde baskı yapmamaları gerekiyor. Bu konu hakkında il emniyet müdürlüğümüz ile birlikte bir proje hazırladık ve bu proje kapsamında emniyet ekipleri şu anda okulları dolaşarak bu projeyi anlatıyorlar. Projenin adı Kırık Karne Kırık Kalpler olmasındır. Bu karnelerinde zayıf olan çocuklar inanıyorum ki ikinci dönemde bu zayıfları düzelteceklerdir.

Düzce bu 4 aylık dönem içerisinde eğitim açısından büyük zenginlikleri bir arada görmüştür. Kasım ayı içerisinde Milli Eğitim Bakanı ve Sağlık Bakanı ilimize gelerek 12 okulun açılışını yaptı. Bu Okulların sadece 1 tanesini devlet yaptı. Diğer 11 tanesini hayırsever vatandaşlar yaptırdı. Milli Eğitim bakanımızın Düzce'ye gelmesi ile birlikte bizde çalışmalarımızı daha hızlı yapmaya başladık ve 2010-2011 sezonu için Düzce'ye 13 okul daha kazandırma sözü verdik. Bu okulların bir çoğu anaokuludur. Bu okullarımızda okuyan öğrenciler ilköğretime başladıkları zaman bir adım önde oluyorlar. Okul öncesi eğitim okullarından ilköğretime giden öğrenciler ile direk evlerinden ilköğretime giden öğrenciler arasında farklar olduğunu gözlemledik. Bu yüzden Düzce iline okul öncesi eğitim okullarını çoklaştırdık. Toplamda Düzce ilinde 8 tane olan anaokulu bugün itibari ile 20'yi geçmiş durumdadır. Azmimilli Mahallesi, Hamidiye Mahallesi, Beyköy ve Konuralp Beldelerine de yer bulabilirsek anaokulu yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımlar sayesinde Düzcenin eğitimde ki geleceği gün geçtikçe büyüyor. Bilim Sanat Merkezi'ni de 2009-2010 sezonunda Düzce'ye kazandırdık. Düzce'de eğitim adına büyük kalkındırma yapılacaktır. Bu konusu içinde herkesin çalışması gerekiyor. Veliler bizimle ve okul yöneticileri ile paslaşmalıdırlar. Velilere okulların kapıları arkasına kadar açılmış durumdadır. Onlarda bu takımın içindedir. Bu takımı tribünden izlemek yerine biraz daha çalışmaları gerekiyor. Başarılı olan okullarımıza baktığımız zaman öğrenci velisi o okulun kapısından Hiçbir zaman ayrılmıyor. Çocuğunu kontrol ediyor. Hergün bir başka öğrencisi ile görüşüyor. Bunu yapan tüm velilere teşekkür ediyorum. Yapmayanlarada en yakın zamanda yapmalarını diliyorum. Eğitimde ilk dönem bu cuma bitiyor. Tüm öğrenci ve çalışanlara başarılı tatiller geçirmeleri dileği ile 8 şubat 2010 Pazartesi yine başarılı bir eğitim dönemi ile birlikte çalışmak için tatillerinin güzel geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.