KIRTASİYECİLERDEN VELİLERE UYARI

Okulların açılmasına kısa bir zaman kala ortaya çıkan çin malı ürünlere karşı kırtasiyeciler velileri uyardı. 30 yıldır kırtasiyecilik yapan Yılmaz Kahraman kalitesiz ürünlerin sağlıksız ortamlarda üretildiğini ve çocuklara zarar verdiğini söyledi.

Kahraman “ velilet tek sefer alacaklar iyi mal alacaklar. Senede bir kaç kere almaktansa bir kere kaliteli mal alacaklar bu çocukların sağlığı içinde gerekli. Ne yapacaklar bir ay kendilerine almayacaklar çocuklarına öem verecekler kaliteli mal alacaklar. Benim çocuğum sağlıklı büyüsün diyorlarsa kaliteli ürün alacaklar” şeklinde konuştu.

Bir başka kırtasiyeci Cemaleddin Ceylan ise velilere çin malı ürünlerinden uzak durmalarını tavsiye etti.

Ceylan “ kaliteli ürünleri tavsiye ederiz. Çin malı sağlıksız ürünleri almasınlar. Sağlık bakanlığıda açıkladı çin ürünlerinde kanserojen madde var bulardan uzak durmaları gerekir. Aldıklarını kontrol ederek alsınlar. Senede 3-4 tanede almaktansa bir kere almaları daha önemli. Çin malı kalem kutuları var çocuklar ağızlarına getiriyor bu ürünler kansere sebep olur” dedi.

Uzmanlar ise bu konuda velilerin aldıklarına ürümlere dikkat etmesi gerektiklerini, çocukların sağlığını tehlikeye atacak ürünlerden kaçınmalarını söylüyor. Uzmanlar velilerin ürün alırken CE ve 71-3 uluslararası standart işaretlerine mutlaka dikkat edilmeli gerektiğini ifade ediyorlar.

 

Haber: M. YILMAZ