Düzce il müftülüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve üçüncüsü gerçekleşen kız çocukları okulsuz kalmasın kampanyası çerçevesinde il müftülüğünde tören düzenlendi. törenine Vali yardımcısı İlhan Turgut, İL Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, İl Müftüsü Alaattin Gürpınar, burs veren personel. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Kampanya hakkında bilgiler veren il Müftüsü Alaatin Gürpınar Kız çocuklarımıza biraz da olsun destek yapabilmek için bu kampanyayı 3 yıl önce başlattık. 3 yıl önce 53 kız öğrenciye yardım yaparken, geçen sene bu sayıyı 81 öğrenciye çıkarttık. Bu sene ise 100 öğrencimize destek olacağız. Bu bursları ise il müftülüğüne bağlı personellerin kendi maaşından yaptıkları yardımlar sayesinde veriyoruz. Düzce her geçen gün daha çok başarılara ilerliyor. Biz gönül köprüsünü biraz daha ilerletebilirmiyiz diye düşündük ve bu düşüncelerimizi faaliyete soktuk Bu çalışmamız diyanet işleri tarafından olumlu karşılandı ve tüm türkiye'de bulunan il müftülüklerine bu genelge olarak dağıtıldı. Bu kampanyayı ilk başlatan bizleriz. Biz bu çocuklarımızı seçerken belli başlı bazı şartlar ön gördük. Araştırmada Okul müdürleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekiplerinden yardım aldık. Bizim şartlarımızın en başında okulunda çalışkan olan öğrenciler oldu. İkinci şartımız ise ailesinde bir sıkıntı olan, ekonomik sıkıntıları olan çocukları ön plana aldık. Biz eğitime destek vermek amacıyla başlattığımız bu kampanyayı her yıl daha geniş kitlelere ulaştıracağız dedi.

Vali Yardımcısı İlhan Turgut ise, “ Özellikle kız çocukları daha narin daha hassastır. Diyanetin başlattığı bu kampanya son derece güzel. Memurların kendi maaşlarından yaptıkları yardımlar toplumda güç birliği oluşturacaktır. Büyük bir manevi desteği olacaktır bu çocuklara. Buradan bir duyuru yapmak istiyorum. Bu duyurumda ise iş adamlarını böyle bir projeye destek olmalarını diliyorum” dedi.

Burs verme kampanyasına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'de düşüncelerini açıklarken, “ Böyle bir bağlantı görülmüş ve hayata geçirilmiştir. Bu desteği gören öğrenciler kendilerine yardım edenleri mahçup durumda bırakmayacaklarına inanıyorum. Öğrencilerimiz bu desteği de arkalarına alarak daha başarılı olacaklarını söylüyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Konuralp Kız kuran kursunun hazırladığı slayt gösterisi izlendi. Slaytın ardından Hamidiye Kız kuran kursunda yatılı bulunan öğrenciler ve eğiticilerin hazırladığı ilahi gösterisi yapıldı. Gösterilerin ardından ise yardım yapılacak kızlara hediyeler verildi.Hediyelerini Vali yardımcısı İlhan Turgut verdi.