Düzce Üniversitesi’nde öğrenim gören kız öğrenciler 5 gündür yaşadıkları susuzluğa ateş püskürdü. Beçi kampüsünde binden fazla kız öğrencinin kaldığı Konuralp Kız Yurdu’nda dönem başından itibaren sık sık yaşanan su kesintilerine bir yenisi 5 gün önce eklendi. 5 gün önce kesilen suların halen daha gelmediğini ifaden eden kız öğrenciler, yöneticileri ilgisizlik ve sorunu çözmemekle suçladı.

Yaklaşık 50 kız öğrenci, yurtta yaşadıkları su sorununu protesto etmek için bugün akşam saatlerinde yurt girişinde bir araya gelerek basın açıklamasıyla seslerini duyurmak istedi. Düzce Belediyesi’ne, Yurt yönetimine tepki gösteren öğrenciler, yöneticilerin sorununa çözüm bulmadığını söyledi.

Günlük ihtiyaçlarını gidermek için ihtiyaçları olan suyun bulunmadığını belirten öğrenciler itfaiye ekiplerinin araçlarla yurda taşıdıkları ve nereden geldiğini bilmedikleri suyu kullanmak zorunda bırakıldıklarını dile getirdiler.

Öğrenci arkadaşları adına konuşan Sema Yılmaz isimli öğrenci şikayetlerini şu sözlerle ifade etti.

“Devletimizin bize hizmet etmek amacıyla sunduğu yurdumuzda hizmetten çok sorunlarla karşı karşıyayız. En büyük sorunumuz ise susuzluk. Dönem başından itibaren sularımız süreli kesiliyor. BİMER’e şikayet etmemize rağmen çözüm üretilmedi. Yurt yönetimi bize ellerinden gelen bir şey olmadığını ifade etti. Düzce Belediyesi ise suyu yurda ulaştırdığı açıklamasını yapıyor. Yurttaki su sorunu 5 gündür bizi mağdur ediyor. Yurda verilen su on dakika içerisinde yine kesiliyor. Günlük ihtiyaçlarımızı gidermek için ihtiyacımız olan suyu kullanamıyoruz. Birçok arkadaşımız susuzluktan dolayı enfeksiyon kaptı. Biz kime başvurduysak tatmin edici bir cevap alamadık. Aslında cevaptan daha çok sesimizin duyulmasını ve çözüm sağlanmasını istiyoruz. Burada binden fazla öğrenci yaşıyor. öğrenci sayısının ihtiyacına yanıt verebilecek seviyede sorunumuz çözülsün, istiyoruz. Bize su hakkımızı verin!”

Haber:Y.SEVER