Düzce Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından ‘Kariyer Günleri’ projesi dahilinde ilimize gelen Dünya Klavye Şampiyonu, Dünya Rekortmeni Celal Aşkın öğrencilerle buluştu.

Baro Başkanı Av.Azade Ay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Şahin, Okul Müdürü Şeref Kıldıran, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 30 dakikada 29 bin 738 vuruşla dünya rekoru kıran Celal Aşkın, bir hobi olarak başlayan sevdasının nasıl zaman içinde tutkuya dönüştüğünü katılımcılarla paylaştı.



‘F klavye’ başlıklı sunumunda lise dönemlerinde öğrendiği 10 parmak F klavye kullanımı hızı ile 6 dünya şampiyonluğu aldığını aktaran Aşkın, en son Almanya’da düzenlenen şampiyonada "30 Dakikalık Tecrübeliler" kategorisi hatasız sürat yarışında 1 dakikada net 151 kelimeyle, 23 bin 738 vuruşla dünya rekoru kırarak dünya şampiyonluğunu hak etmişti. 

‘Anında sesi yazıya çevirme’ kategorisinde 8 dakikalık ses deşifresi yaparak, 4 hata ile yine dünya şampiyonu olan Aşkın, mesleki beceri ve yeterliliklerin önemine vurgu yaptı. Aşkın, bilgi ve deneyimlerini aktardığı konferansın sonunda yaptığı klavye gösterisi ile salonu dolduranlardan büyük alkış aldı.



Gösterinin ardından okulda yapılan klavye yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Okul Müdürü Şeref Kıldıran tarafından takdim edildi. Yarışmada 1. Azizcan Güney, 2. Emirkan Yalçın ve 3. olan Uğurcan Çelik, Dünya Şampiyonu Aşkın ile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler.