Türk Eğitim Sen Düzce şubesi Başkanı Aydın Koç, yönetici atama Yönetmeliğinin yayınlanmamasının içinden  çıkılmaz bir durum meydana getirdiğini iddia etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Yönetici Atama Yönetmeliği’nin 2002 yılından itibaren dört defa yayınlandığını ve yargı tarafından iptal edildiğini hatırlatan Koç,  iptal edilen son iki yönetmelik doğrultusunda yapılan atamaların da iptal edilmesinin problemi içinden çıkılmaz hale  getirdiğini ifade etti.

Koç, bu iptaller nedeniyle binlerce eğitim kurumu yöneticisinin geçici olarak görev yapmak durumunda kaldığını belirterek, geçici  yöneticiler ile eğitim öğretimin başarılı olmasının mümkün olamayacağını dile getirdi.

Yargının son iptal kararının ardından bir yıla yakın süre geçmesine rağmen bakanlığın yeni bir yönetmelik yayınlamamış olmasının,  hukuk devletine yakışmadığı gibi, atama bekleyen binlerce öğretmen arasında infiale neden olduğunu dile getiren Koç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın büyüklüğü ve önemine yakışır bir Yönetici Atama Yönetmeliği’nin bir an önce yayınlanmasını istedi.