Düzce’de uyuşturucu ile mücadelede her gün yeni bir adım atılıyor. Geçtiğimiz gün Vali Ali İhsan Su başkanlığında yapılan toplantı ile uyuşturucu ile mücadelede birtakım önlemler alınması kararlaştırılmıştı.
Bu önlemler ve projeler kapsamında Düzce Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi öğretmenlere yönelik bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Daha önce okullarda bulunan rehberlik ve ilkokul öğretmenlerine yapılan sunum bu sefer ortaokul branş öğretmenlerine yapıldı.


Geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonda çok sayıda çocuğun uyuşturucu satıcılığı yaparken yakalanması mücadelenin okul ayağının önemini ortaya çıkarmıştı. Bu bağlamda Düzce Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Serhat Cora öğretmenlere tavsiyelerde bulundu.


Bağımlılık konusunda bilgiler veren Cora, uyuşturucu maddeler ve bunların etkileri konusunda da öğretmenleri aydınlattı. Cora, öğretmenlere madde bağımlısı gençlerin nasıl ayırt edilebileceğini anlattı ve tespit edilen öğrencilerle önleyici eğitim bağlamında emniyet ile temasa geçilmesi tavsiyesinde bulundu.
Cora, uyuşturucu ile hayatı kararan birçok kişinin video görüntüleri ile süslediği sunumunda özellikle çevre ve ailenin madde bağımlılığı konusunda etkili olduğunu vurguladı. Anne babaların çocukları ile etkin vakit geçirerek onları ve çevrelerini daha yakından tanıyabileceğini söyleyen Cora, aile sevgisi alamayan çocukların bağımlılığa meyilli olduğunu vurguladı. Sunum soru-cevap bölümü ile sonlandı.