Endüstri Meslek Lisesi (EML) Mezunları Derneği organizasyonuyla yapılan lisenin 46. yılı anısına eski mezunların bir araya geldiği buluşma günü geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

 

 

Eğitim sistemini eleştirdi

 

Törende Milletvekili İbrahim Korkmaz bir kez daha ezber bozan bir açıklama yaptı. Müdür atamalarının gündemi meşgul ettiği şu günlerde eğitim sistemine dair eleştiri dozu yüksek söylemlerde bulunan Korkmaz, “Ben eğer hükümetsem sadece kontrol ederim.” diyerek hükümetin atamalara müdahil olmaması gerektiği mesajını verdi. Bazı sendika başkanlarının art arda müdür atamalarının adil yapılmadığı yönünde açıklama yaptığı bir dönemde Milletvekili Korkmaz'dan gelen “hükümet karışmamalı” çıkışı yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyecek gibi görünüyor.

 

 

Devletin okullardan elini çekmesi taraftarıyım

 

Etkinlikteki konuşmasında Korkmaz, eğitimde devletin elini çekmesi taraftarı olduğunu belirtip sözlerine devam etti: “Bana ne Endüstri Meslek Lisesi’nin müdürünün kim olacağından! Bu beni niye ilgilendiriyor. Ben burada eğer hükümetsem, sadece kontrol ederim. Ona göre ödüllendiririm veya cezalandırırım. Bu okulların hepsi bir şekilde devletin kontrolünde... Kim eğitim verecek, kaç saat verecek bunların Ankara’dan belirlenmemesi gerekiyor. Bunlar çok yanlış şeyler. Bu okula hangi tezgahın alınacağı Ankara’dan belirleniyor, böyle bir şey olabilir mi?” diyerek bu tür okulların muhakkak devletin elinden çıkması gerektiğini ifade etti.

 

 

Siyasi suikaste kurban gitti

 

Milletvekili Korkmaz ayrıca meslek okullarının siyasete kurban gittiğini de söyledi. Korkmaz, “Hayatınızı sürdürmek için üretmek zorundasınız. Üretmek için ise bu tür okullara ihtiyaç var. Uzun yıllar mesleki eğitimde görev aldım. Az çok sıkıntıları biliyorum. Bu okullar maalesef Türkiye’de siyasi suikaste kurban gitti” diyen Korkmaz, “İmam hatiplerin önünü kesmek adına Türkiye’de mesleki eğitimi katlettik” ifadesini kullandı.

 

Endüstri Meslek Lisesi (EML) Mezunları Derneği Başkanı Ayhan Şamandar, derneğin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Haber; Y.SEVER