Düzce Valiliği Konferans Salonunda gerçekleştirilen "Aile İçi Şiddet ve Medya" konferansında konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, Düzce’de şiddeti önlemeye yönelik müdürlük olarak süren çalışmaları dile getirdi. Yıldırım, “Şiddetin önlenmesi ve izlenmesi bakımından Düzce’de Şiddeti İzleme ve Önleme Merkezi (ŞÖNİM) kurulmuştur. Merkezin çalışmaları içerisinde İl Kadın Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. Kamu kurum ve kuruluşları, hastanemiz ve üniversiteler dahil olmak üzere kurulun çalışmalarına dahil edilmiştir.” diye konuştu.



Şiddete yönelik mücadelenin bir ayağının medya olduğunu ifade eden Yıldırım, “Hem yerel hem de ulusal medya şiddetin önlenmesinin bir parçasıdır. Kadın koordinasyon toplantısında ‘Medya ve Şiddet’, ‘Şiddetin medyada İşlenmesi’, ‘Şiddet Dilinin Kullanılması’ hem medya kuruluşlarının hem de kadın koordinasyon üyelerinin ve meslek elemanlarının ele alış biçimi değerli hocalarımız tarafından değerlendirilecek. Hepimize faydalı olmasını temenni ediyorum.” dedi.



Konferansın konuşmacılarından Düzce Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Sosyoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin Kılıç, şiddet olgusunun insanlık tarihi kadar eski olduğunu, azaltılması planlanırken gün geçtikçe farklı boyutlarda ve formlarda karşılaşıldığını ifade etti.



Kılıç, şiddetin toplumdaki anlamının yansımalarını aile içi şiddetle bütünleştirerek katılımcılara önemli bilgiler verdi.

Kılıç’ın ardından Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Genç ‘Aile İçi Şiddet’ konusuna değindi. ‘Kadına yönelik şiddet’ konusuna ilişkin açıklamalar yapan Genç, aile içi şiddetin daha ön planda olması gerektiğini ifade etti.



Genç, “Şiddetin sadece kadınlara yönelik olmadığını, bazen kadınlarında aynı eylemi gerçekleştirebildiklerini, aynı zamanda aile bireyleri çocuklarında şiddet mağduru olduklarını görüyoruz. 13 ilde 109 bin lise 2.sınıf öğrencileriyle yapmış olduğumuz araştırmada çocukların yaklaşık yüzde 45’inin anne ya da babasından şiddet gördüğünü belirledik. Kız çocuklarının annelerinden erkek çocuklarının ise babalarından daha fazla şiddet gördüğünü görüyoruz. Burada aile içi şiddet kavramını kullanmak daha önemli ve kapsayıcıdır.” şeklinde konuştu.

Haber:Y.SEVER