Merkeze bağlı Mamure Köyü’nde bulunan ve atıl durumda olan ilkokul binası, köy halkının talebi ve okul öncesi öğrenci sayısının artması nedeniyle, anaokulu olarak düzenlenmesinin ardından, açılış töreni yapıldı.

Gerçekleştirilen törene Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, eğitimciler, okul öncesi öğrencileri ve velileri katılım sağladı.



İl Özel İdaresi tarafından yapılan bakım ve onarım çalışmaları sonrasında kullanılabilir hale getirilen bina, Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileri tarafından sağlanan 3 bin TL maddi destek ile de donatıldı.

“Çocuklarımız için her şeye değer”
Gerçekleştirilen açılıştan duyduğu memnuniyeti dile getiren Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Buraya küçük, mütevazi ve güzel bir anaokulu kazandırdık. Burada, üniversitemizin Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünde okuyan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin büyük desteği oldu. Biz de buranın inşaatıyla ilgili katkıda bulunduk. Ancak asıl ivme üniversitedeki Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden geldi. Onların güdüsü ve itmesiyle böyle bir çalışma yapılmış oldu. Biz de hocalarımız ve öğrencilerimizle birlikte açılışımızı yapıyoruz. Çocuklarımız için her şeye değer. Bunlar az bile. İnşallah daha iyilerini de yapacağız. Cıvıl cıvıllar, mutlu olduklarını her durumda görebiliyoruz. İnşallah diğer köy ve okullarımıza da bu okulları kazandıracağız.“



Öte yandan Mamure Köyü Anasınıfı, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının 2. döneminde 13 öğrencisi ve 1 öğretmeni ile eğitim vermeye başlamıştı.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ