2015 Yılı içerisinde uygulanacak olan Kamu Personel Seçme Sınavına yine her sene olduğu gibi yüzbinlerce öğretmen ve memur adayı başvuracak. Merak edilen konular ise KPSS Başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak? sorusuydu.
ÖSYM'den beklenen açıklama geldi. KPSS başvuruları çarşamba başlayacak! ÖSYM'nin internet sayfasındaki sınav takvimine göre, KPSS (A Grubu ve  Öğretmenlik) 4-5 Temmuz'da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 12  Temmuz'da gerçekleştirilecek. KPSS'ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek  durumdaki adaylar başvurabilecek. ÖABT dahil KPSS'ye başvuru işlemleri 6 Mayıs'ta  başlayacak, 21 Mayıs'ta sona erecek. Başvurular, ÖSYM merkezleri ve "www.osym.gov.tr" internet adresinden yapılabilecek.
ÖSYM tarafından temmuzda yapılacak KPSS'ye 6-21 Mayıs tarihlerinde  başvurulabilecek  Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) başvurular, 6-21  Mayıs tarihlerinde yapılacak.
ÖSYM'nin internet sayfasındaki sınav takvimine göre, KPSS (A Grubu ve  Öğretmenlik) 4-5 Temmuz'da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 12  Temmuz'da gerçekleştirilecek.
KPSS'ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek  durumdaki adaylar başvurabilecek. ÖABT dahil KPSS'ye başvuru işlemleri 6 Mayıs'ta  başlayacak, 21 Mayıs'ta sona erecek. Başvurular, ÖSYM merkezleri ve "www.osym.gov.tr" internet adresinden  yapılabilecek.