KPSS, ÖSYM tarafından 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde, 81 il merkezi ve Lefkoşa’da gerçekleştirilecek. Sınav, 27 Haziran Cumartesi günü sabah ve öğleden sonra, 28 Haziran Pazar günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 oturumda gerçekleştirilecek.Sınavın Cumartesi günü sabah oturumuna 428 bin 345, öğleden sonraki oturumuna 257 bin 952 aday, Pazar sabah oturumuna 106 bin 290, öğleden sonraki oturumuna ise 62 bin 257 aday katılacak. Sınavın sabah oturumları saat 9.30’da, öğleden sonra oturumları ise 14.30’da yapılacak.

Adayların sınava gelirken yanlarında, 2009-KPSS Sınava Giriş ve Kimlik
Belgesi, fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi, bir fotoğraf ile yumuşak uçlu
kalem ve silgi bulundurmaları gerekiyor. Cep telefonu yanında olan adaylar, sınav binalarına kesinlikle alınmayacak. Aday, başı açık ve kılık kıyafeti ilgili
mevzuata uygun bir şekilde gelmemişse sınava alınmayacak. Bu kurala uymayanadaylar, sınava alınsa bile sınavları geçersiz sayılacak.

Sınavın Cumartesi günü sabah oturumunda genel yetenek, genel kültür ve
yabancı dil; öğleden sonraki oturumunda eğitim bilimleri; Pazar günü sabah
oturumunda hukuk, iktisat, işletme, maliye, muhasebe; öğleden sonraki oturumunda çalışma ekonomisi ve endüstrisi ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler testleri uygulanacak.

Sınavda, genel yetenek ve genel kültür testlerinin uygulanacağı Cumartesi
sabah oturumuna, tüm adaylar katılacak. Sınavın diğer oturumlarına, adaylar
girmek istedikleri kadroların gerektirdiği koşullara göre alınacak.

Öğretmen adaylarının, sınavın Cumartesi günü yapılacak sabah ve öğleden
sonraki oturumuna girmeleri gerekiyor.