KPSS, ÖSYM tarafından 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılıyor. Sınav, Cumartesi ve pazar sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturumda gerçekleştirilecek.

Sınavın cumartesi sabah oturumuna 551 bin, öğleden sonra ki oturumuna ise 253 bin, pazar günü sabah oturumuna 118 bin, öğleden sonraki oturumuna da 70 bin aday katılacak.

Sınavın sabah oturumları saat 9.30'da, öğleden sonra oturumları ise 14.30'da başlıyor.

Adayların sınava gelirken yanlarında, ÖSS'deki gibi sınava giriş ve kimlik belgeleri, nüfus cüzdanları, bir fotoğrafları ile yumuşak uçlu kalem ve silgi bulundurmaları gerekiyor. Cep telefonu yanında olan adaylar sınav binalarına kesinlikle alınmıyor.

Sınavın Cumartesi sabah oturumunda genel yetenek, genel kültür ve yabancı dil, öğleden sonraki oturumunda eğitim bilimleri; pazar sabah oturumunda hukuk, iktisat, işletme, maliye, muhasebe; öğleden sonraki oturumunda çalışma ekonomisi ve endüstrisi ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler testleri uygulanacak.

Sınavda, genel yetenek ve genel kültür testlerinin uygulanacağı cumartesi sabah oturumuna tüm adaylar katılıyor. Sınavın diğer oturumlarına, adaylar girmek istedikleri kadroların gerektirdiği koşullara göre katılıyorlar.

Öğretmen adaylarının, sınavın cumartesi sabah ve öğleden sonraki oturumuna girmeleri gerektiği belirtildi.