Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında liselere yerleştirmeler ile üniversite tercihleri yarın başlayacak. TEOG yerleştirmeye esas puanlarına göre liselere tercih işlemleri yarından itibaren 16 Temmuz'a kadar yapılacak.  Tercih işlemi, okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacak. Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 14 Ağustos 2015'de yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacak. Yerleştirmeye esas nakil işlemleri ise 17-21 Ağustos 2015, 24-28 Ağustos 2015 ve 31 Ağustos-4 Eylül 2015'te gerçekleştirilecek.

TEOG tercih noktaları

Düzce’de öğrenci ve velilere rehberlik ve tercih danışmanlığı yapmak üzere merkez ilçede Rehberlik ve Araştırma Merkezi, İsmet Paşa Ortaokulu, Azmimilli Ortaokulu ve Hürriyet Ortaokulu’nda; ilçelerde ise Cumayeri Yatılı Bölge Ortaokulu, Yığılca Orhangazi Yatılı Bölge Ortaokulu ve Kaynaşlı Anadolu Lisesi’nde TEOG Tercih Danışmanlık Büroları açıldı.
Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları da 30 Haziran 2015 tarihinde ÖSYM Başkanlığı’nca açıklanmıştı. Öğrenciler 06-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında tercih yapacaklar.

LYS tercih noktaları

Düzce merkez de; öğrenciler Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Düzce Merkez Anadolu Lisesi, Farabi Anadolu Lisesi Zübeyde hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Konuralp Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde tercih yapabilecekler. İlçelerde ise Yığılca Çok Programlı Anadolu Lisesi Milli Eğitim Müdürlüğünce rehberlik ve danışma hizmeti verilecek.
Bürolar 11-12 Temmuz Cumartesi ve Pazar günleri de hizmet verecekler…