İsmet Paşa İlkokulu ve Ortaokulu minik mucitlerinin eserlerini sergilediği Teknoloji Tasarım Sersisi açıldı. Serginin açılışını Vali Adnan Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı yaptı.

 

Birbirinden farklı, renkli ve ilginç buluşlar öğrencilerin eşliğinde merak edenlere tanıtıldı. Minik dâhilerin yaptığı projelerde, Deprem’de yıkılmaması için yapılan evden , Türk bayrağının sürekli dalgalanması için yapılan icada, okuma yazma bilmeyenler için renkli telefona kadar birçok eser bulunuyor. Dâhilerin yaptığı projeler 2 gün boyunca merak eden vatandaşlar için Krem Park Avm’de sergilenecek.

İsmet Paşa İlkokulu ve Ortaokulunu yaptığı çalışmalarda hep örnek olduğu belirten Vali Adnan Yılmaz, emeği geçen herkesi tebrik etti.

Yılmaz, “İsmet Paşa ortaokulu ve ilkokulu Düzce’de yeni buluşlarda dâhiler yetiştiren öğrencilere sahip, okulla da veliler bütünleşmiş. Çok güzel örnek çalışmalara imza atmaktasınız, başarıdan başarıya koşmaktasınız. Başta müdür olmak üzere yöneticileri, öğretmenleri, velileri tebrik ediyorum, çok güzel şeyler yapıyorsunuz. Siz her şeyin en iyisine layıksınız, biz inanırsak başarırız, biz büyük bir aileyiz, birlikte düşünürsek eserlere eser katarız. Düzce’nin en güzel okulu her alanda örnek olduğu gibi bu alanda da örnek dâhiler çıkartıyorlar.” Dedi.

Sergide en dikkat çeken tasarımlardan biri ise 7. Sınıf öğrencisi Zülal Çam’ın “sürekli dalgalanan bayrak” projesiydi. Zülal Çam bu projeyi, bayrakların hep dik olması gerektiği için yaptığını vurguladı.

“Bayraklarımız hep rüzgar olunca dalgalandığı için bende hep dik dursun diye havalandırma sistemi ekledim. “

Deprem bölgesinde yaşadığı için evlerin yıkılmasını engelleyen bir proje tasarlayan 7. Sınıf öğrencisi Ufuk Can Karadeniz, deprem haberlerini gördükten sonra bu projeyi yapmaya karar verdiğini söyledi.
“Evde düşünürken, deprem haberi çıktı, bende bu projeyi yapmaya karar verdim. Deprem olduğu zaman evin altında ki tekerlekler sallanıyor ev yıkılmıyor sadece alttaki tabaka sallanıyor.”

Okuma yazma bilmeyenlerin telefon kullanması için proje tasarlayan Berkay Maç, geçen sene böyle bir proje düşündüğünü ama bu yıl yaptığını belirtti.
“Geçen sene düşünmüştüm bu projeyi, okuma yazma bilmeyenler için, numaraya göre renk veriliyor okuma yazma bilmeyenlerde telefonda bulunan renkli tuşlara basarak arama yapabiliyorlar.”

Haber: S. YANAR