Düzce Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen Düzce İl Öğrenci Meclisleri seçimi renkli görüntülere sahne oldu. Milli Eğitim Şube Müdürü Turgut Cüre’nin de katıldığı seçimde Merkez Fatih Anadolu Teknik Lisesi 11.Sınıf Öğrencisi Alican Şahin 23 oy alarak rakiplerini büyük farkla geride bırakıp Düzce İl Öğrenci Meclisi Başkanı oldu. 7 Öğrencinin başkanlık için yarıştığı ve 38 Öğrencinin oy kullandığı seçimlerde öğrencilerin heyecanı gözlerden kaçmadı.
Öğrenci Meclis Başkanlığı için yarışacak 7 aday sırayla kendilerini tanıtarak propaganda konuşması yaptılar. Sırayla kürsüye gelen adaylar, Düzce’de eğitimin içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirerek bunları gidermek için çalışacaklarını belirttiler. Başkanlık için yarışan adayların propaganda konuşması sırasında kazanmak için yaptıkları vaatler ve eleştiriler siyasetçileri aratmadı.
Milli Eğitim Şube Müdürü Turgut Cüre, ise yaptığı konuşmada demokrasi ve eğitimin önemini anlatarak; “Bugün Öğrenci Meclisi Başkanı seçilen arkadaşımız Ankara’da ilimizi temsil edecek. Öğrenci meclisinde yer alan sizler yaşanan sıkıntıları ve taleplerinizi bizlere ileteceksiniz. Bizler de sizin taleplerinizi karşılamak için çalışacağız.” dedi.
Milli Eğitim Şube Müdürü Turgut Cüre, seçim sonunda Öğrenci Meclisi Başkanı seçilen Alican Şahin’i tebrik ederek başarılar diledi.
Seçim sonunda başkan seçilen Alican Şahin, bir konuşma yaparak öğrenci arkadaşlarına kendisine göstermiş oldukları güvenden dolayı teşekkür etti.