Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir resepsiyon verdi. Resepsiyona, Türkiye’nin farklı bölgelerinden, Millî Eğitim Bakanlığı ve özel okullar bünyesinde ilk ve orta eğitimde hizmet veren öğretmenlerin yanı sıra, AFAD kamplarında Suriyeli çocuklara eğitim veren öğretmenler ile Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde, polis okullarında ve askeri okullarda görev yapan öğretmenler de katıldı. Düzce Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Sedat Besni ile Fatih Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojisi Öğretmeni Nurdan Toktay Düzce’yi temsilen Ankara’ya gitti.

EĞİTİM-ÖĞRETİM ALANINDA DA SANCILI BİR SÜREÇ YAŞANDI

Resepsiyonda kendi ilk ve orta eğitiminde üzerinde emeği bulunan öğretmenlerinin de olduğunu belirten ve onlara hitaben “Kendilerine özellikle bu akşam aramızda bulunmaları sebebiyle tekrar hürmetlerimi şükranlarımı sunuyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  geçen 200 yılda, her alanda olduğu gibi, eğitim-öğretim alanında da sancılı bir sürecin yaşandığına işaret etti.

EĞİTİM ALANINDA YAPILAN REFORMLAR

Geçtiğimiz 13 yılda Türkiye’de her alanda tarihî başarılara imza atıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim ve kültürde, nitelik olarak arzu ettikleri ve ihtiyaç duyulan ilerlemenin kaydedilemediğine inandığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimin altyapısını güçlendirmek için çok önemli yatırımları, çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini, fiziki imkanlar noktasında geçmişle kıyaslanmayacak imkanlara kavuşulduğunu, zarfın olduğunu ancak mazrufta sıkıntıların yaşandığını söyledi ve ekledi: “Şimdi bunu da gidermemiz gerekiyor. Onun için bu dönemi müfredat noktasında muallim hocalarımız noktasında inşallah ciddi bir sıçrama dönemi olacağına inanıyorum.”

ÖĞRETMENLERİN ÖZLÜK HAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ

Bu süreçte bütçede en büyük payın eğitime ayrıldığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenlerin özlük haklarının önemli olduğuna değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı döneminde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı görevinde de öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik her çabaya destek olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirtti. Hükümetin, öğretmenlerin maaş ve diğer özlük hakları konusunda yeni bir çalışmayı kamuoyu ile paylaştığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu doğrultuda yeni adımların da atılacağına inandığını söyledi. 

HABER;S.KAŞKIR