Kültür Koleji Fen ve Anadolu Lisesi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü sebebiyle gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.



Öğrencilere o günkü ruhu aşılamak amacıyla düzenlenen etkinlikte, sinevizyon gösterisi eşliğinde Çanakkale Savaşı’na ait bilgiler paylaşıldı. Programın devamında ise Kültür Koleji öğrencileri büyük zaferi konu alan türküler seslendirildi.



Buradaki programın tamamlanmasının ardından öğrenci ve öğretmenler etkinliği okul kampüsünün dışına taşıdı. Öğrenciler Eski Bolu Caddesi’nin her iki tarafına sıralanarak ellerindeki dövizleri caddeden geçen araçların görebileceği şekilde tuttular. Günün önemini vurgulayan dövizleri gören sürücülerse, kornalar ile öğrencileri tebrik etti.



“Bu ruh ve vicdanla yetişirlerse, vatan sahipsiz kalmaz”
Gerçekleştirilen etkinliklerin ve günün önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Kültür Koleji Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Birol Güney, programın amacını şu ifadelerle açıkladı:

“Kültür Koleji olarak, 1915 ruhunu yaşatmak adına; kadın, çocuk, büyük, küçük demeden bu uğurda canını feda eden insanlar için bir etkinlik düzenledik. Bunu da yeni nesillere aktarmak istiyoruz. Bu ruh ve vicdanla yetişirlerse, vatan sahipsiz kalmaz. Bu vatan ebedî olur. Bu etkinliği sadece okul içerisinde değil, sokağa da taşımak istiyoruz. Sokakta halkımıza da bir mesaj olarak sloganlarla da aktarmak istiyoruz.”



Haber: İ.İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ