Kültür Koleji Anaokulu öğrencileri yaşayarak öğrenme ilkesi çerçevesinde bu kez trafikteki kuralları polis ağabey ve ablalarından uygulamalı olarak öğrendi.



Sabah saatlerinde şehir merkezinde  görev yapan trafik ekiplerinin yanına okul idareci ve öğretmenleri ile giden minikler, ilk olarak karşıdan karşıya geçerken uyulması gereken kuralları öğrendi.



Trafik ekipleri eşliğinde yolu karşısına geçen öğrencilere, ardından dikkat etmesi gerekenler anlatıldı. Çocukların büyükleri yanlarında olmadan yoldan karşıdan karşıya geçmemesi uyarısında bulunan polisler, ayrıca trafik işaretleri hakkında da bilgler verdi.



Trafik Haftası kapsamında gerçekleştirilen eğitime ilişkin bilgiler veren Kültür Koleji Anaokulu Müdürü Canan Güneş, şunları kaydetti:

"Biz çocuklarımızın bilgilerini yaparak ve yaşayarak öğrenmesini istiyoruz. Yerinde ve mekanın öğrensin istiyoruz. Bu doğrultuda bugün şehir merkezine anaokulu öğrencilerimizle geldik.Trafik Haftası dolayısıyla polislerin mesleklerinin güzel ve zor taraflarını görsünler istedik. Polis ağabeyleri ve ablaları da onlara yardımcı oluyor. Karşıdan karşıya nasıl geçeceklerini öğrendiler, neler yapmaları gerektiğini öğrendiler."