Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte sahne alan öğrenciler müzik hünerlerini sergiledi.

Düzce’de eğitimin bilinen ve güvenilen ismi Kültür Koleji tarafından gerçekleştirilen program dahilinde, yaklaşık 5 aylık bir hazırlıkla müzik yeteneğini keşfeden öğrenciler, sahne alarak stres ve heyecanlarını yenme adına da büyük bir adım attı.



Ufak yaşlarına rağmen çalması zor birçok enstrüman ile resital sunan küçük müzisyenler izleyicileri mest ederken, Kültür Koleji’nin eğitimdeki her alanda başarılı olduğunu gözler önüne serdi.

Çocukların bu kapsamlı organizasyona hazırlanmasını sağlayan Müzik Öğretmeni Başak İspir Beşer, öğrencileri ile geçirdiği hazırlık dönemini ve gösteri öncesinde değerlendirmelerini Öncü Haber ile paylaştı.



“Konsepti biraz farklı yaptık”

Gerçekleştirilen programın içeriği hakkında bilgi veren Beşer, şu ifadeleri kullandı:

“Bu akşam çocuklar bireysel performanslarını sergileyecekler. Piyano, gitar, yan flüt ve çeşitli enstrümanlar olacak. Ardından koromuz olacak. Bu yıl konserimizin konseptini biraz farklı yaptık. 70 ve 80’li yılların parçalarını çocuklarımız çok sevdi. Ben de tanımalarını istiyordum. 90 öğrencim ile 2. Dönemin başında çalışmaya başladık. Bugün de sonlandıracağız. :ok keyifli geçti çalışmalarımız. Çocuklar parçaları çok beğendi.”

6

“Biraz olsun ilham alacaklar”

Bu etkinliğin öğrencilere kazandıracaklarına da dikkat çeken Müzik Öğretmeni Beşer, şunları söyledi:

“Sevginin artık yok olduğunu düşünüyorum. Çocukların birbirine karşı davranışlarının biraz daha eskide olduğu gibi olmasını istediğim için, bu parçalardan biraz olsun ilham alacaklarını düşünüyorum. Biz Kültür Koleji olarak akademik alanda kendimizi çok kez ispatladık. Her yıl konserlerimiz oluyor. Gayet de güzel gidiyoruz.”



Konser solo gösterilerin ardından koro gösterisi ile devam etti.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU
Görüntü: K.ABAY