Kuran kurslarında yeni eğitim yılı 22 Eylül Pazartesi başlıyor. Kuran kurslarının eğitim sistemindeki yerini anlatmak amacıyla İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı İsmail Sert konu hakkında açıklamalarda bulundu.



Diyanet işleri Başkanlığı tarafından yatılı kuran kurslarını denetlemek, Kur‘an okumayı öğrenmeyi teşvik etmek amacıyla Düzce’ye geldiğini ifade eden Sert, burada yaptıkları ziyarette duydukları memnuniyeti dile getirdi.



Sert,“22 Eylül Pazartesi günü itibariyle kuran kurslarımızda yeni eğitim öğretim yılına başlıyacağız. Bu amaçla kuran kuralarımızda eksikleri tespit etmek ve eğitimcilerimizi motive etmek için buradayız.“dedi.

Türkiye genelinde Kur’an Kurslarına daha çok bayanların ilgi gösterdiğini ifade eden İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı İsmail Sert, kursların bayanların sosyalleşmesine olanak sağladığını söyledi. Sert, Kur’an Kurslarında doğru bilginin işin ehli insanlar tarafından verilmesini önemsediklerinin de altını çizdi.



İmam Hatip okulları ve Kur’an kursları arasındaki farka da değinen Sert, şunları söyledi:

"İmam hatip okulları örgün öğretimin bir parçası. Kuran kursları ise yaygın eğitimin biz diyanet işleri başkanlığı olarak mihrap hizmeti görecek olan personelimizin hafız olmasını tercih ediyoruz. Sonuçta imamhatip öncesinde kuran kurslarında verilen eğitim mihraba hazırlanmasında ekstra katkı sağlıyor. Bir anlamda açığı kapatıp daha kaliteli bir hale gelmiş oluyor. Mesleki açıdan öğrenciler denetimli hale geliyor. "

 

 

Haber: S. Kaşkır